​Så blir årets Musik i Äppelriket 3–10 juli 2020

Musik i Äppelriket genomfördes första gången sommaren 2016 och blev en stor framgång både konstnärligt och publikt. Konceptet med festivalen är att blanda konsert- och naturupplevelser vilket gör att flera delar av årets program är möjliga att genomföra i det fria utan att bryta mot rådande restriktioner.

Ensemble Mare Balticum (EMB) och naturum Stenshuvud bjuder på aktiviteter hela veckan för familjer och unga. Det blir vandringar och workshops för att hitta musiken bland naturens ljud. Om vädret tillåter spelar EMB sin föreställning ”Mellan dröm och verklighet” utomhus vid äldreboenden i Kiviks kommun. I samarbete med Stiftelsen Skånska Landskap arrangeras förmiddagsexkursioner bl. a. med Bodil Jönsson vid Haväng 6 juli och vandringen ”Fågel och Flöjt” 9 juli som också inkluderar fågelskådning!

Därutöver kommer två konserter i Södra Mellby att spelas in att sändas vid senare tillfällen. Den ena är en lyrisk konsert med poesi, standardlåtar och originalmusik av och med Österlenbördiga pianisten Elise Einarsdotter, Margareta Bengtson, sång och harpa samt Olle Steinholz, bas. På den andra konserten kommer flöjtisten Anna Norberg och pianisten Bengt Forsberg att bjuda på ett spännande och utsökt franskt program. Båda dessa konserter kommer att kunna ses och höras på Musik i Syd Channel.

MUSIK

Himmel, hav och … kärlek
En lyrisk, glädjefylld sommarkonsert, med musik kommen ur salar av bokskog, massor med himmel och hav, och… kärlek!
Elise Einarsdotter Steinholz, piano
Margareta Bengtson, sång och harpa
Olle Steinholz, kontrabas
Konserten spelas in 3 juli i Södra Mellby kyrka och sänds i efterhand på Musik i Syd Channel.
Inga biljetter kommer säljas till konserten.
Musiken är komponerad av Elise Einarsdotter, i hennes egen högst personliga stil, med en blandning av jazz och folkton. Österlenbördiga pianisten Elise Einarsdotter kommer till Kivik i sällskap med Olle Steinholz och Margareta Bengtson. Elise speciella musik med smaker av jazz och visa, kommer fånga in lyssnarna till en värld av klanger med flygel, röst, harpa och kontrabas.

Den franska flöjten
Fynd i den franska kammarmusikens gömmor
Anna Norberg, flöjt
Bengt Forsberg, piano
Konserten spelas in 5juli i Södra Mellby kyrka och sänds i efterhand på Musik i Syd Channel.
Inga biljetter kommer säljas till konserten.
Vi får ta del av över ett halvt sekel av den franska kammarmusiken, i sällskap med Anna Norberg och Bengt Forsberg. Tillsammans bjuder de på essensen av den franska guldåldern för flöjt och piano.

NATUR

Naturum Stenshuvud
Aktiviteter hela veckan för familjer och unga. Det kommer vara allmänguidningar varje dag kl. 10 såsom kultur-och sägenvandringar och växt- och blomstervandringar. För barnen blir aktiviteter varje dag kl. 13 t. ex naturdetektiver och sagostunder. Ensemble Mare Balticum gästar naturum under veckan och skapar ljud både med naturen och förtidshistoriska instrument.
Till naturums hemsida

6 juli kl. 10.00, Haväng
Förmiddagsexkursion med författare och fysiker Bodil Jönsson
Fysikprofessorn och författaren Bodil Jönsson håller tillsammans med naturguide Anders Rosell i en vandring på Haväng som Stiftelsen Skånska Landskap arrangerar. Begränsat antal biljetter kommer säljas i förväg, mer info kommer på hemsidan. Just nu planeras vandringen dessutom att spelas in.

9 juli kl. 8-10, Naturum Stenshuvud
Guidad tur med flöjt och fågelsång
Tillsammans med biologen Agne Paulsson och musikern Cecilia Kjelldén befinner du dig mitt i fåglarnas sommarkonsert! Sjunger fåglarna i dur eller moll? Cecilias flöjt blandas med skogens kör. Agne vet vem som sjunger!

För fullständigt och uppdaterat program se www.musikiappelriket.se

Musik i Äppelriket 2020 arrangeras av Musik i Syd, Sällskapet Pro Musica, Kiviks församling, Stiftelsen Skånska Landskap, Länsstyrelsen Skåne, Stenshuvud Nationalpark och Kiviks Musteri.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.