Organisation

Organsation Musik i Syd AB

Musik i Syd är en regional musikinstitution i Skåne och Kronoberg med syfte att ge människor tillgång till levande musikupplevelser. Musik i Syd har ett kulturpolitiskt uppdrag och är del av en aktiv kulturpolitik med målet att göra levande musik tillgänglig även utanför de större städerna.

Vi är en av de största regionala musikinstitutionerna i Sverige med runt 80 anställda fördelade på huvudkontoret i Kristianstad (Kulturkvarteret Kristianstad) och övriga tre lokalkontor i Malmö (Palladium Malmö och Norra Vallgatan 34) och i Växjö (Nygatan 6). Våra anställda arbetar med allt från konsertproduktion, teknik, administration, turnéläggning, kommunikation och arkivverksamhet.

Musik i Syd AB bildades 2003 som en sammanslagning av verksamheterna i stiftelserna Musik i Skåne och Musik i Kronoberg. Bolaget ägs gemensamt av stiftelserna och dess styrelse består av de två stiftelsernas respektive styrelser, vilka i sin tur utses av respektive region. Huvudmän för Musik i Syd är Region Skåne och Region Kronoberg.

Under styrelsen står VD som har en ledningsgrupp till sitt förfogande.

Musik i Syds styrelse 2019–2023

Emma Köster (M), ordf.
Eva Johnsson (KD), vice ordf.
Jan Carlsson (S), andre vice ordf.
Alexander Aardgaard (SD)
Christina Anefur Borglund (KD)
Hugo Hermansson (S)
RosMarie Jönsson Neckö (S)
Susanne Simonsson (S)
Nicola Rabi (M)
Margareta Schlee (M)
Annika Stacke (L)

Operativ ledningsgrupp

Susanne Rydén, vd
Mathias Boström, vice vd
Magnus Gustafsson, senior rådgivare
Lena Ulvskog Arvidsson, administrativ chef

Musik i Syds styrelse 2019-2023. Foto: Christoffer Larsson

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår personuppgiftshantering. Läs mer om hur vi hanterar Cookies och personuppgifter här.