Lediga tjänster

2021-09-02

Musik i Syd söker orkesterchef för kammarorkestern Musica Vitae
med placering i Växjö

Musik i Syd är den regionala musikinstitutionen i Skåne och Kronoberg med syfte att ge människor tillgång till skapande och levande musikupplevelser. Det är ett kulturpolitiskt uppdrag med målet att göra levande musik tillgänglig även utanför de större städerna vilket sker via offentliga konserter i våra hus liksom via turnéer och festivaler i nära samverkan med lokala arrangör. Musik i Syd har även en omfattande verksamhet inom förskola, skola, vård och omsorg.

Musica Vitae är Musik i Syds kammarorkester med hemvist i helt nyrenoverade och verksamhetsanpassade lokaler med egen konsertsal på Nygatan 6 i Växjö. Orkestern, som består av 14 heltidstjänster, tillhör de främsta i sitt slag och är väl förankrad lokalt och regionalt, samtidigt som Musica Vitae regelbundet gästar konserthus och festivaler i Sverige och utomlands. Orkestern har sin bas i den västerländska konstmusiken, men presenterar regelbundet genreöverskridande produktioner, exempelvis i samarbeten som inkluderar folkmusik och jazz. Musica Vitae samarbetar kontinuerligt med ledande internationella solister och musikaliska ledare. Sedan hösten 2020 är den österrikiske violinisten Benjamin Schmid orkesterns konstnärliga ledare.

Som orkesterchef har du konstnärligt ansvar, men också övergripande producentansvar som inkluderar avtals- och arbetsmiljömässiga förutsättningar, liksom ekonomi- och budgetansvar.

Vi söker dig med konstnärlig vision och god repertoarkännedom. Du uppskattar och vill utveckla den stora spännvidd som orkesterns arbetsfält inkluderar och har goda kontakter med svenskt och internationellt musikliv. Du är en god organisatör med en uttalad kommunikativ förmåga och har ett uppriktigt intresse av att förmedla och representera verksamheten. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och att du som ledare är lyhörd, såväl som inkännande och tydlig.

Orkesterchefen ingår i arbetslaget på Nygatan 6 men också i flera nätverk internt och externt. Du är del av företagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till Musik i Syds VD.

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök

Skriftlig ansökan med meritförteckning oss tillhanda per mail
senast den 1 oktober till: rekrytering@musikisyd.se

Ytterligare information

VD: Susanne Rydén, 0707-166694
Administrativ chef: Lena Ulvskog Arvidsson, 0709-20 58 94
Facklig företrädare SYMF: Joel Larsson tel. 0732-18 44 92

Huvudmän för Musik i Syd är Region Skåne och Region Kronoberg.
Musik i Syd har kontor i Kristianstad (huvudkontor), Växjö och Malmö.

www.musicavitae.com

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.