Musik i Vård • Omsorg • Hälsa

På äldreboendet, vid läggdags berättar en 96-årig dam för personalen om musikunderhållningen tidigare på dagen: ”De var sååå bra och killarna var sååå snygga!” /berättat för Anders Larsson, musiker Musik i vård, omsorg, hälsa

Om Musik i Vård • Omsorg • Hälsa

Musik i Syd har sedan många år tillbaka en uppsökande verksamhet med ett varierat musikutbud för de grupper som inte själva kan delta i det offentliga musiklivet. Inom Musik i Vård • Omsorg • Hälsa lägger vi stor vikt vid kommunikationen mellan artister och publik. I vårt utbud ser vi till att det finns något för alla smaker. Här använder vi våra egna fasta musiker och frilansmusiker, som samtliga brinner för allas rätt till kultur.

Utvecklingscentrum

Våren 2021 lanserades med stöd av Region Skåne ett utvecklingscentrum med syfte att utveckla hälsofrämjande metoder och stärka människors rätt till kultur, oavsett sjukdom eller begränsad rörlighet. Sedan 2022 finansieras och bedrivs verksamheten även av Region Kronoberg.
Läs mer om Utvecklingscentrum Vård • omsorg • hälsa

Anpassade musikmöten

Anpassade musikmöten för barn och unga med funktionsvarianter startade som ett pilotprojekt hösten 2022. Den Brittisk/Svenska insamlingsstiftelsen Signatur har beviljat RBU och Musik i Syd medel för ett tre-årigt projekt för att fortsätta utvecklingen av anpassade och inkluderande musikproduktioner för barn och unga med funktionsvariationer.
Läs mer om anpassade musikmöten

Särskilda kören

Hur kan eget musicerande användas inom äldrevården, kan körsång ge viktiga mervärden? Musik i Syd erbjuder nu ett koncept med körsång på särskilda boenden.
Läs mer om Särskilda kören

Kontaktpersoner

Ulrika Gudmundsson Schönberger

Projektledare utvecklingscentrum för Musik i vård • omsorg • hälsa

Porträttbild Anne Udén

Anne Udén

Producent Musik i Vård • Vård • Omsorg • Hälsa (vik.)

Magnus Karlsson

Kommunikatör

Anna Karlsson

Produktionskoordinator

Tina Dahl

Producent Musik i vård • omsorg • hälsa / UNGA Musik i Syd (föräldraledig)

Sociala medier

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Ja må hon leva – du missar väl inte Stora Likarättsgalan? Boka biljetterna nu. Med bland andra Jill Johnson och Sisters of Jazz (musiken till det här klippet.)
Läs mer på bit.ly/3VBpcQI
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Anna Pauline Andersson

E ca Vi k

Idag besökte kulturminister @parisaliljestrand Skåne. Musik i Syd var ombedda att berätta om sin verksamhet inom musik i vård omsorg hälsa. Med oss var dragspelsvirtuosen Lelo Nika Jr.
En fin och viktig dag!
... See MoreSee Less

Idag besökte kulturminister @parisaliljestrand Skåne. Musik i Syd var ombedda att berätta om sin verksamhet inom musik i vård omsorg hälsa. Med oss var dragspelsvirtuosen Lelo Nika Jr. 
En fin och viktig dag!Image attachment

Comment on Facebook

ah,så roligt...

Bäste Lelo! Ingen kan beröra med sitt dragspel som han!

AnnaKarin Hernell och Karin Turesson intog Anpassade Grundskolan Move & Walk i Malmö, fullastade med medryckande rytmer och sånger. Anpassade Musikmöten görs som ett samarbete mellan RBU Skåne, @stiftelsen_signatur och @musikisyd. ... See MoreSee Less

AnnaKarin Hernell och Karin Turesson intog Anpassade Grundskolan Move & Walk i Malmö, fullastade med medryckande rytmer och sånger. Anpassade Musikmöten görs som ett samarbete mellan RBU Skåne, @stiftelsen_signatur och @musikisyd.

Kan man använda kontemplation, estetik och medkänsla som verktyg för att motverka stress och känslor av meningslöshet?
Genom att utforska det som kallas existentiell resiliens vill forskare försöka hitta nycklar till att minska stress och främja ett hållbart liv.
I samverkansinitiativet Existentiell resiliens – kontemplation, estetik och medkänsla (ERiCi) på Lunds universitet söks svar på hur det går att förebygga arbetsrelaterad och existentiell stress inom människonära yrken och i samhället i stort. Med i projektet är flera parter, bland annat Musik i Syd.
I veckan höll sångerskan Isabella Lundgren en workshop i vår regi om sina erfarenheter av musikens kraft. Dessutom blev det en exklusiv konsert på Skissernas museum i Lund.
... See MoreSee Less

Idag: En spännande och viktig workshop på Skissernas museum i Lund. Med Isabella Lundgren. ... See MoreSee Less

Idag: En spännande och viktig workshop på Skissernas museum i Lund. Med Isabella Lundgren.Image attachment

Comment on Facebook

Intressant och spännande! 🎶❤️

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.