Musik i Vård • Omsorg • Hälsa

På äldreboendet, vid läggdags berättar en 96-årig dam för personalen om musikunderhållningen tidigare på dagen: ”De var sååå bra och killarna var sååå snygga!” /berättat för Anders Larsson, musiker Musik i vård, omsorg, hälsa

Om Musik i Vård • Omsorg • Hälsa

Musik i Syd har sedan många år tillbaka en uppsökande verksamhet med ett varierat musikutbud för de grupper som inte själva kan delta i det offentliga musiklivet. Inom Musik i Vård • Omsorg • Hälsa lägger vi stor vikt vid kommunikationen mellan artister och publik. I vårt utbud ser vi till att det finns något för alla smaker. Här använder vi våra egna fasta musiker och frilansmusiker, som samtliga brinner för allas rätt till kultur.

Utvecklingscentrum

Våren 2021 lanserades med stöd av Region Skåne ett utvecklingscentrum med syfte att utveckla hälsofrämjande metoder och stärka människors rätt till kultur, oavsett sjukdom eller begränsad rörlighet. Sedan 2022 finansieras och bedrivs verksamheten även av Region Kronoberg.
Läs mer om Utvecklingscentrum Vård • omsorg • hälsa

Anpassade musikmöten

Anpassade musikmöten för barn och unga med funktionsvarianter startade som ett pilotprojekt hösten 2022. Den Brittisk/Svenska insamlingsstiftelsen Signatur har beviljat RBU och Musik i Syd medel för ett tre-årigt projekt för att fortsätta utvecklingen av anpassade och inkluderande musikproduktioner för barn och unga med funktionsvariationer.
Läs mer om anpassade musikmöten

Särskilda kören

Hur kan eget musicerande användas inom äldrevården, kan körsång ge viktiga mervärden? Musik i Syd erbjuder nu ett koncept med körsång på särskilda boenden.
Läs mer om Särskilda kören

Kontaktpersoner

Ulrika Gudmundsson Schönberger

Projektledare utvecklingscentrum för Musik i vård • omsorg • hälsa

Porträttbild Anne Udén

Anne Udén

Producent Musik i Vård • Vård • Omsorg • Hälsa (vik.)

Magnus Karlsson

Kommunikatör

Anna Karlsson

Produktionskoordinator

Tina Dahl

Producent Musik i vård • omsorg • hälsa / UNGA Musik i Syd (föräldraledig)

Sociala medier

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Kan man använda kontemplation, estetik och medkänsla som verktyg för att motverka stress och känslor av meningslöshet?
Genom att utforska det som kallas existentiell resiliens vill forskare försöka hitta nycklar till att minska stress och främja ett hållbart liv.
I samverkansinitiativet Existentiell resiliens – kontemplation, estetik och medkänsla (ERiCi) på Lunds universitet söks svar på hur det går att förebygga arbetsrelaterad och existentiell stress inom människonära yrken och i samhället i stort. Med i projektet är flera parter, bland annat Musik i Syd.
I veckan höll sångerskan Isabella Lundgren en workshop i vår regi om sina erfarenheter av musikens kraft. Dessutom blev det en exklusiv konsert på Skissernas museum i Lund.
... See MoreSee Less

Idag: En spännande och viktig workshop på Skissernas museum i Lund. Med Isabella Lundgren. ... See MoreSee Less

Idag: En spännande och viktig workshop på Skissernas museum i Lund. Med Isabella Lundgren.Image attachment

Comment on Facebook

Intressant och spännande! 🎶❤️

... See MoreSee Less

En härlig körkonsert på Örnen Äldreboende i Tingsryd. Med en liten baklängesknorr på slutet... ... See MoreSee Less

Forskning visar att musik är hälsofrämjande.
Men alla – kanske särskilt våra äldre – har inte möjlighet att ta del av det utbud som finns.
På särskilda boendet Bågen i Växjö träffade Musik i Syd i fredags vår äldre- och socialförsäkringsminister Anna Bergkvist Tenje för att diskutera frågan.
Dessutom bjöds seniorerna på ett musikaliskt inslag: "Tea for Two på Badhotellet" med Ann-Sofi Härstedt och Arne Murby.
På bilden: Sofia Stynsberg, m, Anne Udén, producent på Musik i Syd, Ulrika Gudmundsson, projektledare Utvecklingscentrum för musik i vård omsorg hälsa, Anna Tenje och Susanne Rydén, vd Musik i Syd.
... See MoreSee Less

Forskning visar att musik är hälsofrämjande. 
Men alla – kanske särskilt våra äldre – har inte möjlighet att ta del av det utbud som finns.
På särskilda boendet Bågen i Växjö träffade Musik i Syd i fredags vår äldre- och socialförsäkringsminister Anna Bergkvist Tenje för att diskutera frågan.
Dessutom bjöds seniorerna på ett musikaliskt inslag: Tea for Two på Badhotellet med Ann-Sofi Härstedt och Arne Murby. 
På bilden: Sofia Stynsberg, m, Anne Udén, producent på Musik i Syd, Ulrika Gudmundsson, projektledare Utvecklingscentrum för musik i vård omsorg hälsa, Anna Tenje och Susanne Rydén, vd Musik i Syd.Image attachment

Comment on Facebook

Stort tack för ett mycket trevligt intiativ.

Vilken kväll det blev. Och vilken vecka det har varit.
Den så viktiga Skåneveckan för psykisk hälsa där Break the Silence genomfördes i sin helhet i Helsingborgs stad tillsammans med PART och elevhälsan. Högstadieelever har fått filmer, workshops och samtal tillsammans med psykologen Lotten Romanus och körledaren Jonas Engström.
Och så kulminerade allt med torsdagskvällens stora konsert. Glädje, hopp och tröst tillsammans med Lollo Fält, Jonas Helgesson och kören One Nation.Aktivitetshuset Tryckeriet i Helsingborg.
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

🎇🙏🏼💖🎶

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.