Sparbanken Skånes Kulturstipendier 2024

Sparbanken Skånes Kulturstipendier 2024
Ansök 1 – 30 april

Snart öppnar ansökan till Sparbanken Skånes Kulturstipendier. Stipendierna tillhör de större stipendierna nationellt inom sina kategorier och kan sökas av dig som påbörjat ett professionellt yrkesliv inom musik, film eller musikteater – och som har anknytning till Skåne.

Stipendierna, om vardera 150 000 kronor, delas ut av Sparbanken Skåne och har blivit möjliga tack vare bankens ägarstiftelse Sparbanksstiftelsen Finn. Med start den 1 april kan du som professionell kulturtalang ansöka om ett stipendium i syfte att stödja din konstnärliga utveckling. Viktigt är att du har en tydlig anknytning till Skåne i någon form.

Genom utdelningen vill Sparbanken Skåne bidra till att göra det möjligt för unga professionella i början av sin karriär att fördjupa sig ytterligare inom sitt kulturella gebit. Kulturstipendierna är relativt nyintroducerade och delas i år ut för tredje gången.

Ansökningsperioden är öppen mellan 1 – 30 april och stipendieutdelningen sker under högtidliga former den 28 september 2024 i Ystad.

Klicka här för att ansöka. Lycka till!

Möt några av kulturstipendiaterna från 2023

Hanna Blomberg
Kompositör och musiker

 

Christofer Nilsson
Manusförfattare och regissör

Alice Hernqvist
Musiker och kompositör

 

Teaser

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.