Musica Vitae

Musica Vitae – Livets musik

”Varje gång jag går på Musica Vitae-konsert blir jag bitvis uppgiven. Jag tycker synd om alla de som inte är där och kan höra hur fantastiskt bra denna orkester spelar!” /Konsertbesökare

Med hemvist i Växjö, en medelstor stad i södra delen av Sverige, har kammarorkestern Musica Vitae under mer än fyra decennier utvecklats till att bli en av landets främsta stråkensembler. Inhemska och internationella solister och dirigenter gästar oss regelbundet, men i sann kammarmusikalisk anda leds vi ofta även av vår konstnärlige ledare Benjamin Schmid eller konsertmästare Dorota Siuda.

Den klassiska kammarmusikrepertoaren är vår bas, utifrån vilken vi nyfiket tar klivet in i nyskriven, experimentell musik, spelar jazz, barnvisor, populärmusik, allt med kvalité i fokus. Till dags dato har vi uruppfört ca 250 nya verk, skrivna för oss av såväl etablerade kompositörer, som studenter vid landets musikhögskolor.

Denna breda repertoar har vi med oss i bagaget när vi turnerar till små och stora konsertplatser, inom Sveriges gränser, men också till kontinenten och andra delar av världen.

Vare sig vi spelar på vår hemmascen Nygatan 6 i Växjö, i stora konserthus eller i kyrkor, församlingshem, ombyggda biografer eller lokstallar, är det det kammarmusikaliska mötet med vår publik som är det viktiga. Mötet mellan oss som sitter på scenen, och ni som sitter i salongen, är det som levandegör musiken för oss alla.

Läs mer om Musica Vitae på orkesterns hemsida

Foton: Lina Alriksson

Kontaktpersoner

Katrin Johansson

Produktionskoordinator Musica Vitae

Magnus Karlsson

Kommunikatör

Christian Sundewall

Biträdande orkesterchef / Producent kammarmusik

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.