Musica Vitae

Musica Vitae tar livets musik till den enskilde lyssnaren.

Musica Vitae är stråkorkestern som hanterar konstmusikens alla världar. De spelar barock och romantik, men också samtida musik från olika genrer.

Att lyssna till Musica Vitae är intimt och nära, men också storslaget och färgsprakande. Med konstnärlige ledaren Malin Broman i spetsen, presenterar ensemblen okonventionella musikaliska kombinationer. Orkestern knyter ständigt nya kontakter med ledande solister, dirigenter och tonsättare världen över. De framträder på små och stora scener både i Sverige och utomlands. Bland annat har man blivit varmt välkomnade i Kina, USA, Grekland, Schweiz, Tyskland och Spanien.

2017 svarade Musica Vitae för musiken på Nobelprisbanketten. Hösten 2018 gjorde orkestern en bejublad turné till Japan och under säsongen 2019/2020 firade man sitt 40-årsjubileum med en rad spektakulära konsertprogram och gästande artister. Det finns flera inspelningar med orkestern och en av de senare skivorna är ”Fanny & Felix” (2019), där Malin Broman och Simon Crawford Phillips medverkade.

Läs mer om Musica Vitae på www.musicavitae.com

Foto: Pär Bäckström

Kontaktpersoner

Katrin Johansson

Produktionskoordinator Musica Vitae

Kajsa Nilsson

Kommunikationssamordnare Nygatan 6 / Grafisk formgivare Musik i Syd

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.