Jazz

Jazz

I Skåne och Kronoberg finns ett rikt utbud av jazzmusik. Man producerar årligen en mångfald av konserter hos regionens jazzföreningar och arrangörer, som lockar en publik i varierande åldrar. Många av konserterna gör man i samarbete med Musik i Syd.

Utöver jazzföreningar och jazzklubbars reguljära säsongsverksamhet finns Musik i Syd med som samarbetspartner på konsertserier och jazzfestivaler spridda över hela regionen och hela året.

På Musik i Syds egna scener Palladium Malmö, Kulturkvarteret i Kristianstad och Nygatan i Växjö finner vi ständigt högkvalitativ jazzmusik med internationella och svenska musiker.

Ystad Sweden Jazz Festival görs i samarbete med Musik i Syd och är en av landets största jazzhändelser under året. Internationella och svenska jazzartister av högsta kvalitet spelar på unika scener bland Ystads vackra stadsmiljöer. Festivalen har också Next Jazz Generation med plats för framtidens jazzmusiker och konsertprogrammet Jazzkids som uppmuntrar barn och unga att bli intresserade av jazz. Konstnärlig ledare för festivalen är pianisten Jan Lundgren.

Här kan du uppleva jazzkonserter på Musik i Syd Channel

 

Jazzcafé

På våra jazzcaféer i Landskrona har en stampublik etablerat sig. Med ett öppet sinne har man välkomnat våra artister inom olika jazzstilar. På våra scener ser vi alltid till att ha professionella musiker med hög kvalitet i hantverk och framträdande. Vi har tillsammans med caféet jobbat aktivt för att bygga upp en relation med publiken och för att locka till oss nya besökare.

 

Afternoon Jazz

Afternoon Jazz-serien är ett nytt koncept på Kulturkvarteret med fantastiska jazztoner och god mat och dryck i bistromiljö.
Musiken är anpassad till dig som är nyfiken men också den inbitna jazzfantasten kan känna sig hemma. Så kom, tagga ner, och njut av att det är lördag.

Kontaktpersoner

Mats Holtne

Producent jazz / Ystad Sweden Jazz Festival

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.