Ensemble in Residence

Som Ensemble in Residence (EiR) får ni arbeta med Musik i Syds producenter som tillsammans med er identifierar era behov och önskemål och utifrån dessa skapar en plan för perioden inom residenset. Ni har också möjlighet att ta del av kunskap från olika avdelningar inom Musik i Syd såsom kommunikation, marknadsföring, unga och våra scener.

Musik i Syd är en viktig part och arbetsgivare för det fria musiklivet och vill genom EiR bidra till frilansande musikers möjligheter att etablera sig och därigenom livnära sig på sin musik.

För tredje gången har vi glädjen att välkomna två nya ensembler som innehar residensskap hos Musik i Syd under 1,5 år då grupperna får stöd i sin etablering och utveckling.

De två ensemblerna är:

Duo Ventus Kammarmusikensemblen Duo Ventus är en nyskapande träblåsensemble som vunnit flera internationella prestigepriser. Duon kommer från varsin sida om Öresund och är kända för sina fängslande föreställningar och tvärvetenskapliga projekt. Duo Ventus består av Louise Anine Mogensen, klarinett och Michaela Hansen, flöjt

Fred Holmlund Trio Den genrebreda ensemblen Fred Holmlund Trio blandar den klassiska gitarrens virtuosa uttryck med jazzens improvisatoriska element och väver även in brasilianska toner och pop. Fred Holmlund Trio består av Fred Holmlund, gitarr, Jacob Gerhardsson, bas och Isidor Abdelkader, slagverk.

Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Duo Ventus och Fred Holmlund Trio som Musik i Syds ensembleresidens. De visar på den spets och musikaliska bredd som är ett signum för musiker i vår region och vi ser fram emot att på olika sätt bidra till deras etablering, säger Susanne Rydén, VD på Musik i Syd.

Nästa ansökningsperiod öppnar den 5 december 2025.

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.