Folk- och världsmusik

Folk- och världsmusik

Musik i Syd bedriver flera sorters verksamhet inom folk- och världsmusiken i Skåne och Kronoberg. Vi bidrar på olika sätt till att arrangera konserter och danskvällar med professionella musiker runt om i våra regioner.

Vi arrangerar Korröfestivalen, som varje år samlar tusentals besökare från flera länder. Det är det största arrangemanget inom denna genre i södra Sverige.

Malmö Folkfestival får Skåne att gunga varje oktober. Ett samarbete mellan en rad olika aktörer i stadens musikliv.

I Smålands Musikarkiv hittar du gedigna folkmusiksamlingar. Här ger vi även ut publikationer av olika slag.

UNGA Folk är en del av UNGA Musik i Syd, som driver en rad folk- och världsmusiksprojekt och arrangemang för barn och unga.

På så sätt blir Musik i Syd en spindel i nätet när det gäller mycket av arrangemang av folk- och världsmusik i södra Sverige.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för Folk- och världsmusik.


För arrangörer 

Musik i Syd samarbetar med en lång rad konsertarrangörer runt om i Skåne och Kronoberg. I nära nätverk med arrangörer hoppas vi kunna bidra med kunskap, kontakter, erfarenheter och professionella produktioner. Inom folkmusiken och världsmusiken har vi inte någon formell utbudskatalog. Samarbeten kring konserter växer istället fram löpande under hela året, i likhet med hur vi arbetar inom jazzområdet. Ett samarbete kan handla om en enstaka konsert eller en produktion som turnerar under en period.  Allt presenteras löpande på hemsidan.

Är du sugen på att arrangera någon speciell konsert? Har du förslag på något annat du skulle vilja samarbeta kring? Ta då gärna kontakt med någon av oss producenter!

 

För artister 

Inom verksamheten för offentliga folk- och världsmusikkonserter har vi inte någon formell utbudskatalog. Samarbeten kring konserter växer istället fram löpande under hela året, i likhet med hur vi arbetar inom jazzområdet. Ett sådant samarbete kan handla om en enstaka konsert eller en produktion som turnerar under en period. Vi samarbetar främst med arrangörerna, men om du har någon spännande idé så hör gärna av dig till oss producenter.

Inom verksamheten för barn och unga har vi däremot en utbudskatalog. Urvalet sker genom en ”open call” som är öppen för ansökningar under en period innan producenterna sätter sig för att ta fram kommande säsongs utbud. Varmt välkommen att söka med din produktion!  Läs mer på https://unga.musikisyd.se/spela-for-unga/

Kontaktpersoner

Maria Bojlund

Producent UNGA / folk- och världsmusik / Ensemble Mare Balticum

Ulrika Gunnarsson

Producent folk- och världsmusik

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.