Ensemble Mare Balticum

Ensemble Mare Balticum

Mjuka klanger som spelas på fiddla, dulcian och basun. Trummans dova ljud som kontrasteras av virvlande toner på en glad blockflöjt. Slingor av kärlekssånger eller taktfasta dansmelodier, från medeltid till renässans. Allt på tidstypiska instrument. Med stor kärlek och baserat på genuint kunnande bjuds lyssnaren på en fängslande upplevelse av hur det kan ha låtit – för länge sedan.

I över 30 år har Ensemble Mare Balticum spridit den tidiga musiken, dess klanger och dess fascinerande berättelser till både ung och vuxen publik. Ensemblen har sitt fokus på musiken från forntid, medeltid och renässans ända fram till svensk stormaktstid och har presenterat den för publiken i otaliga konserter, på historiska platser, i medeltida kyrkor samt medelst föreställningar i klassrum, på äldreboenden, i bibliotek och konsertsalar.

”… renässansmusik av yppersta klass”
Trelleborgs Allehanda

Kontaktpersoner

Maria Bojlund

Producent UNGA / folk- och världsmusik / Ensemble Mare Balticum

Ida Fredriksson

Kommunikationssamordnare Musik i Syd / Kommunikatör UNGA Musik i Syd

Tre filmtips på musik i syd channel

KONSERT: Stormakttidens musik

Musik från 1600-talets mäktigaste örlogsfartyg sammanflätat med berättelser om fartyget och dess historia berättat av musikarkeolog Cajsa S. Lund. Regalskeppet Kronan förliste 1676 i Östersjön och med henne följde 800 man i djupet. Drygt 300 år senare, 1980, hittades vraket med bl. a. unika fynd av musikinstrument och andra ljudredskap.
Länk till konserten Stormakttidens musik

REPORTAGE: 30 år av tidig musik

Möt ensemblen i ett nära porträtt i samband med deras 30-årsjubileum 2019. Lyssna till musikernas berättelser och grundaren, musikarkeologen Cajsa S. Lund.
Se reportaget 30 år av tidig musik

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.