Berättelsen om Musik i Syd

Musik i Syd är en regionala musikinstitution i Skåne och Kronoberg med syfte att ge människor tillgång till levande musikupplevelser. Musik i Syd har ett kulturpolitiskt uppdrag och är del av en aktiv kulturpolitik med målet att göra levande musik tillgänglig även utanför de större städerna. Genom Musik i Syds olika verksamheter förmedlas musik på högsta professionella nivå till vuxna och barn på landsbygden och i tätorten, i skolor, konsertsalar och till vårdboenden, genom stora festivaler men också i de små och intima sammanhangen.

Tillsammans med frilansande musiker, de egna ensemblerna och ofta i samarbete med lokala arrangörer, presenterar Musik i Syd årligen drygt 2000 konserter i olika genrer för mer än 300 000 personer. Musik i Syd har även en väl utvecklad digital scen, Musik i Syd Channel, som tillgängliggör och fördjupar upplevelsen.

Huvudmän för Musik i Syd är Region Skåne och Region Kronoberg.

 

 

Musik är en positiv kraft i samhället. Ett brett och lokalt utbud av musik bidrar till livskvalitet och är en av flera kuggar i hur vi formar vår gemensamma framtid. Musikens språk är gränslöst och bidrar till att skapa nya möten, spännande upplevelser och ökad förståelse mellan olika kulturer. Musik i Syd är på många sätt en del av något större.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.