Nygatan 6

Välkommen till Nygatan 6!

Nygatan 6 är Musik i Syds nya hem i Växjö. I ett av stadens äldsta hus finns Musik i Syds verksamhet i Kronoberg samlad under ett och samma tak. På Nygatan 6 finns en ny konsertsal med nära 300 platser som självklart finns tillgänglig även för kommunens många kultur- och musikaktörer.

Huset och scenen är även hem för kammarorkestern Musica Vitae och i lokalerna ryms också Smålands Musikarkiv med möjlighet att boka besök för att ta del av arkivets samlingar. Mer information om dessa verksamheter hittar du här:

Musica Vitae
Smålands Musikarkiv

Förutom konsertsalen finns också ett konferensrum som kan bokas till mindre möten och sammankomster. Här gör sig husets historia påmind genom det vackra välvda trätaket. I anslutning till de båda salarna finns ytor för pausservering och musikcaféer.

Café Nyfiket

Café Nyfiket på Nygatan 6 öppnar en timme innan aktuellt evenemang. I utbudet hittar du en rad goda drycker och tilltugg, flera från lokala småländska producenter. Oftast har vi även pausservering och kan då också erbjuda öl, vin och goda alkoholfria alternativ. Cafét har öppet vid de allra flesta evenemang. För att komma i kontakt med Café Nyfike:

Caroline Hedman, kaféansvarig:
Carolin.hedman@musikisyd.se

 

Läs mer om Nygatan 6 på www.nygatan6.se

Kontaktpersoner

Maria Simonsson Rydholm

Producent / Produktionskoordinator Nygatan 6 och Växjö Konserthus

Emily Tatlow

Vice VD, Verksamhetschef Nygatan 6 / Musica Vitae

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.