Lund Choral Festival blir Kördagar i Lund Special!

Den internationella körfestivalen Lund Choral Festival brukar äga rum vecka 42 vartannat år. Brukar, för under de rådande omständigheter som Coronapandemin för med sig är inget längre som det brukar. Inte heller för arrangören Musik i Syd. Att ställa in är otänkbart, däremot ställer man om och arrangerar ”Kördagar i Lund Special” – en mindre version av den stora körfestivalen.

Lund Choral Festival samlar jämna år ett tjugotal olika körer från Lundatrakten, men också körer från övriga Sverige och från utlandet. Festivalen har årets lopp bjudit på en blandning av gospel, klassiska tongångar, pop, barbershop och jazz med mera. Kronan på verket är den stora Galakonserten, med 200 körsångare och SjungGung – barnens egen galakonsert där över 400 barn sjunger tillsammans med en av sina idoler.

I höst skulle det ha blivit en ny stor körfestival, men istället ställer man om till Kördagar i Lund Special. Galakonserten, SjungGung och de nationella och internationella gästspelen flyttas till 2021, som alltså blir året för nästa stora Lund Choral Festival. Den 12–18 oktober 2020 fylls Lund av körsång i den omfattning som Folkhälsomyndighetens rekommendationer och restriktioner tillåter.

– Vi utgår från delar av de planerade programmet, men försöker också tänka i nya banor, berättar körfestivalens producent Gerd Román Hall. Med kreativt arbete och innovativa lösningar är vi fast beslutna att ge Lundapubliken sin årliga vecka av körmusikupplevelser.

Mer information om och programmet för Kördagar i Lund Special presenteras på www.lundchoralfestival.org i augusti månad.

För mer information om Kördagar i Lund Special, kontakta producent Gerd Román Hall, Musik i Syd:
Mail: Gerd.RomanHall@musikisyd.se • Tfn: 0709-28 58 90

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.