Musik i Syd AB söker Vd

Vill du vara med och bidra till att Skåne-Kronoberg utvecklas till en ledande, kraftfull och dynamisk musikregion? Delar du också vår övertygelse om att samling och inspiration kring musik bidrar till ökad livskvalitet och gemenskap? Musik i Syd AB söker nu dig med erfarenhet, driv och med passion för musikens kraft för uppdraget som – Verkställande direktör!

Som VD för Musik i Syd har du ett fullt ut delegerat ansvar att leda och utveckla bolagets verksamhet att bidra till och att skapa ett hållbart musikliv som är grundat i vetskapen om musikens betydelse för ett gott liv och för samhällsutvecklingen. Målsättningen är att fler människor i Skåne och Kronoberg får möjlighet att ta del av Musik i Syds verksamhet.

Du leder en verksamhet där medarbetarna representerar en omfattande bredd av kompetenser. Utöver musikerna i kammarorkestern Musica Vitae och ensemblen för tidig musik, Ensemble Mare Balticum, arbetar t ex producenter, kommunikatörer, koordinatorer, scenpersonal och administrativ personal för att förmedla musiken i olika sammanhang. Scenverksamheten och kontor för medarbetarna finns i Kristianstad som är huvudkontor, Växjö och Malmö.

I ditt ansvar ingår såväl strategiska som operativa arbetsuppgifter med övergripande ansvar för upprättande av strategisk verksamhetsplan, ekonomi, finansiering, personal m m kombinerat med konkret verksamhetsplanering inom produktion samt regelbunden uppföljning. En aktiv, nära och god dialog med politiker är avgörande för bolaget, organisationens roll och utveckling. Genom ditt ledarskap bidrar du till att stärka organisationen och ger förutsättningar för personalen, såväl konstnärlig som administrativ, att kunna leverera på allra högsta nivå.

Långsiktigt säkerställer du att Musik i Syd kan leverera i enlighet med sitt uppdrag. VD är sammankallande och leder Musik i Syds ledningsgrupp, rapporterar till styrelseordförande och ingår i bolagets styrelse.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Anne Palmgren tfn 0707-12 72 22. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast, dock senast 31 mars 2024. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, Finnveden executive.

 

Blogg

Susanne Rydén bloggar

För några veckor sedan fick jag förmånen att vara konferencier vid en sångarhyllning med anledning av Kung Carl XI Gustafs 50 år på tronen. Med sångarhyllningen ville vi lyfta sångens betydelse och möjlighet till gemenskap genom hela livet, ett tema som vi på Musik i Syd även tar med oss in i Lund Choral Festival som alldeles snart står inför dörren.   Vi hälsar körer och ensembler från olika åldersgrupper och genrer varmt välkomna. Vår svenska kronjuvel i körsammanhang, Radiokören, gästar oss och bidrar även genom workshops med unga musikstuderande till inspiration och återväxt. Och för första gången låter vi de allra minsta få en plats för gemensam sång, som en del av det stora nationella projektet ”Rösträtt – sång på förskolan”. Kanske finner vi en av morgondagens Radiokorister just där? Att inspireras av andra, att ha mål att arbeta mot är enormt viktigt. Det har också blivit en bärande del av vår verksamhet. Nyligen fick unga blåsare möta professionella musiker inom ramen för Swedish Wind Power och nästa vecka samlas inte mindre än 280 unga folkmusiker från hela Skåne för att under Malmö Folk Festival spela tillsammans, det som musikskoleelever och lärare på var sitt håll förberett under lång tid. I kulturskolor och kyrkor arbetas inte sällan med ”körstegar”, dvs när man växer ur en kör öppnas dörren till nästa och därmed en fortsatt möjlighet till utveckling och gemenskap. Nations- och studentkörer är viktiga inslag under studietiden, följt av en rik flora av körer och ensembler för hela vuxenlivet. Idag hittar vi också många initiativ som lyfter rent hälsofrämjande effekter i form av stärkt självkänsla och minnesträning, någon som får sin premiär i vår verksamhet denna vecka. Körsång binder oss samman idag, historiskt och i framtiden!  

Läs hela inlägget

9 oktober 2023

Blogg

Susanne Rydén bloggar

Sakta med säkert återgår vi, från att fullständigt ha marinerats i härliga festivalupplevelser, till en mera regelbunden vardag. Men vilken festivalsommar det varit – fylld av starka musikupplevelser och mänskliga möten. Som institution finns Musik i Syd där i bakgrunden som en samarbetspart och möjliggörare för ett stort antal små och stora festivaler i Skåne och Kronoberg. Här ryms den senaste och alldeles nyskrivna musiken, men också den tidiga renässansen och allt däremellan. Operaälskaren har ett brett utbud och helt nya ingångar att välja på där inte ens det mest intensiva ösregn stoppar publiktillströmningen. Jazzen lockar storpublik och internationella stjärnor med positiva konsekvenser för hela Sydsverige, folkmusiken rymmer både aktivt deltagande och lyssnande. Festivalformen gör att vi många gånger vågar lite mer än annars. I nya sammanhang, bortkopplade från vardagens ansvar och plikter är våra sinnen vidöppna för det oväntade. Som institution blir vår nästa uppgift att prioritera rätt för att lotsa ett nyväckt intresse in i den verksamhet som pågår året om, genom våra föreningssamarbeten och på våra scener. Att bjuda in till delaktighet, skapa en närhet till upplevelsen och den musikaliska dialogen. Därför finns vi där med ett rikt smörgåsbord av upplevelser, i mängder av turnéer som tar musiken nära till den plats där du bor och verkar.      

Läs hela inlägget

24 augusti 2023

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.