Filmsläpp: Nelson och Netzel

Nytt filmsläpp på Musik i Syd Channel! Nelson och Netzel, en tvådelad specialskriven konsert för Musica Vitae med Karolina Bengtsson och Malin Broman.

På torsdag den 20 augusti kommer ett nytt filmsläpp på Musik i Syd Channel, en tvådelad konsert med Musica Vitae, sopranen Karolina Bengtsson och Malin Broman på soloviolin.

I den första stycket får vi höra Döden och Julia. Ett verk som är specialskrivet för Musica Vitae av Daniel Nelson och Tuvalisa Rangström. De har utgått från Shakespeares drama Romeo och Julia, men valt att berätta historien ur ett annorlunda perspektiv. I centrum står Julia, tillsammans med dottern till Julias amma, Susanne, som båda blev födda på samma dag men som inte lyckas överleva. Även ur musikalisk synvinkel är Döden och Julia gestaltad från ett ovanligt perspektiv. Istället för en duett mellan två röster hör vi sopranrösten sida vid sida med violinen.

Konsertens andra del presenterar Laura Netzels Svit för violin och stråkorkester. Netzel (1839–1927) föddes i Finland och växt upp i Stockholm och gjorde sig ett namn som kompositör i Europa. Hon tvekade inte inför att komponera i det större formatet och hon skrev flera verk för orkester. Hennes Svit för violin och stråkorkester framfördes för första gången i modern tid av Musica Vitae och Malin Broman i januari 2019. Nu har du möjlighet att njuta av denna lilla pärla när du vill!

Konserten hittar du på Musik i Syd Channel!

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.