Båstad Kammarmusikfestival – i koncentrerat format 26 juni

Båstads Kammarmusikförening och Musik i Syd är glada att kunna erbjuda två direktsända konserter den 26 juni från Torekovs kyrka ur det festivalprogram som skulle blivit 28:e versionen av Båstad Kammarmusikfestival 2020. Som vi tidigare meddelat har årets festival ställts in mot bakgrund av rådande läge.

Roland Pöntinen, konstnärlig ledare för Båstad Kammarmusikfestival presenterar fredag 26 juni kl. 13.00 & 16.30

B som i Båstad
B som i Beethoven
B som i Plan B

I den första konserten den 26 juni klockan 13.00 medverkar pianisterna Roland Pöntinen och Henrik Måwe samt cellisten Torleif Thedéen. De bjuder på musik av Ludwig van Beethoven och Anders Hillborg.

Vid den andra konserten kl 16.30 presenterar sopranen Kerstin Avemo och pianisten Love Derwinger ett Lieder och opera-program med musik av Schönberg, Grieg och Gounod. Roland Pöntinen tar avsked av Båstadfestivalen med Beethovens Les Adieux-sonat och flöjtisten och Solistprisvinnaren Laura Michelin spelar verk av Lili Boulanger, André Jolivet och Gunnar de Frumerie

Roland Pöntinen har de senaste tre åren bjudit på varmt uppskattade festivalprogram och ger i samband med detta evenemang sin avskedsföreställning som konstnärlig ledare för Båstad Kammarmusikfestival.

MEDVERKANDE
Kerstin Avemo, sopran
Love Derwinger, piano
Henrik Måwe, piano
Laura Michelin, flöjt
Roland Pöntinen, piano
Torleif Thedéen, cello

Konserterna finns tillgängliga för publik i direktsändning via Båstads Kammarmusikförenings hemsida samt Musik i Syd Channel.

www.bastadkammarmusik.se
www.musikisydchannel.se

Efter några dagar kan man njuta av konserterna på samma adresser.

Kontaktuppgifter:
Johanna Baagøe, ordf. Båstads Kammarmusikförening | 070-555 75 97 | johanna@baagoe.se
Susanne Rydén, Musik i Syd | 0707-16 66 94 | susanne.ryden@musikisyd.se

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.