Digitala verktygslådan

Digitala verktyg, som datorprogram, appar och andra tekniska hjälpmedel, var en viktig del i Virtuella rum. För att hålla nere kostnaderna använde vi oss av befintliga gratisprogram, men kunde också inom ramen för projekten Digitala scener och Developer in Residence utveckla egna skräddarsydda digitala verktyg, som UNGA Musik i Syds alldeles egna app MusikA och en app där du kan uppleva flera av Musik i Syds så kallade osynliga konsertsalar runt om i Skåne, däribland musiken som gjordes inom ramen för UNGA-projektet Väggarna vaknar.

 

Johan Salo – vår Developer in residence

Bakom Musik i Syds appar står interaktionsdesignern Johan Salo från företaget Do-Fi. Honom kunde vi anlita tack vare projektet Developer in Residence som innebar att Musik i Syd, med stöd av Kultur Skåne och i samarbete med Regionmuseet i Kristianstad, hade möjlighet att under ett år anlita en utvecklare. Syftet var att genom digitala lösningar öka tillgänlighet och publikdelaktighet inom vår verksamhet. Med Johan Salos hjälp kunde vi till exempel tillgängliggöra musiken som skapades inom projektet Väggarna vaknar via mobiler och hörlurar för en bredare publik, först via den befintliga appen Tidsmaskinen, därefter via Musik i Syds egen app.

 

Gratisprogram vi använde inom Virtuella rum

För musik- och musikvideoskapande använde vi programmen GarageBand, Soundation och iMovie. För att tillgängliggöra vad vi gjorde använde vi QR-koder och appen Tidsmaskinen. Digitala mötesplatser skapade vi med hjälp av Google Hangouts och Bambuser.

 

 

verktygslada 

 

Egna digitala lAi??sningar

 

UNGA_figur_rod

I UNGA Musik i Syds app MusikA hittar du vA?rt utbud och annat material som pA? olika sAi??tt kompletterar detta. Mer om MusikA hittar du hAi??r eller genom att klicka pA? vA?r maskot Lilla A hAi??r bredvid.

Ai??
Ladda ner appen:

appstore

Ai??

Com.PositionsI Musik i Syds app kan du uppleva nyskriven och platsspecifik musik,Ai?? dAi??ribland den som 800 elever i A?k 9 i Kristianstad skapade tillsammans med kompositAi??rerna Allan Skrobe, Linda Alexandersson, PAi??r Moberg och Eva Kunda Neidek. Mer om appen hittar du hAi??r eller genom att klicka pA? noten.

Ai??
Ladda ner appen:

appstore

googleplay

 

Virtuella_rum

Den hAi??r sidan Ai??r en del av dokumentationen Virtuella rum - fAi??r och med barn och unga, andra delen i en serie som skildrar UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum. Sidan Ai??r via QR-kod kopplad till en popupbok, som kan bestAi??llas pA? UNGA Musik i Syd. DAi??r och hAi??r sammanfattar vi det digitala utvecklingsarbete som drevs av UNGA Musik i Syd inom ramen fAi??r utvecklingsprojektet Digitala scener (2013-2015).