Jagad av en T-Rex!

Ett fartfyllt musikäventyr i dinosauriernas värld

Vi börjar att sjunga och filosofera om urtida jätteödlor. Men …? Pappa Kapsyls kista med kapsyler är försvunnen. Någon har gömt den i drömmarnas värld – i Dinosaurieland! Där tar en fantasiflödande jakt genom ett detaljrikt ljudlandskap fart. Knappt har vi anlänt förrän det hörs tunga, klampande steg från en T-Rex. Men klampet blir till trummor och jakten en dans. Vi springer, lyssnar, dansar och sjunger. Hur ska det sluta? Med allsång förstås!

 

Gradvis blir konserten en musikalisk skattjakt som barnen aktiva deltar i. Musiken rör sig över visa, pop, blues, rock och reggae och finns inspelad på den medföljande barnskivan ”Dinosaurielåtar”. På ett lekfullt sätt berörs frågan om diskriminering på grund av storlek och fysiska förutsättningar. 

Om mig

Pappa Kapsyl är Carl-Otto Johansson från Kalmar som turnerar flitigt i hela landet med sina populära musikföreställningar om dinosaurier. Musiken har lanserats internationellt under namnet Daddy Donut – idag Sveriges största barnmusikexport. Både Pappa Kapsyl och Daddy Donut har funnit en stor publik via YouTube. 

FÖRSKOLA/SKOLA

4 år–årskurs F

KONTAKT

Gustaf Säfström
0708-20 58 11
• gustaf.safstrom@musikisyd.se

FAKTA

Ålder: 4 år–årskurs F
Period: hösttermin 17 (vecka 40) vårtermin 18 (vecka 16)
Max publik: 80 gånger 2 i förskolan, ingen begränsing vid offentlig föreställning 
Lokal: scen eller fri golvyta 6 gånger 4 meter, gärna mörkläggningsmöjligheter, men inget krav
Speltid: 40 minuter
Bygg-/rivtid: 120/30 minuter
Pris: 6 500 kronor för 2 föreställningar i samma lokal samma dag eller en offentlig
Övrigt: CD-skiva med musik från föreställningen ingår och delas ut till samtliga avdelningar/klasser. Alla barn får dessutom varsin ”halvmagisk” kapsyl med sig hem.
Producent: Gustaf Säfström 

MEDVERKANDE

Carl-Otto Johansson, akustisk gitarr, sång, regi