Imagine Pre-Tour

2017 kom Sveriges bredaste musiktävling Musik Direkt ut som Imagine. Det uppmärksammade vi genom att i oktober/november stå för en öppen scen på tre olika platser i Skåne och Kronoberg och besöka Barbacka Live i Kristianstad. Första anhalt var Teater 16 i Ljungby, därefter blev det Ungdomens Hus i Ystad, ett nedslag med Justine Her på Barbacka och slutligen Rosengårds Folkets Hus i Malmö. Varje plats bidrog med sina lokala akter och nätverk. Vi var på plats och informerade om Imagine Skåne-Kronoberg, Imagine Sweden och musikprojektet Songlines som vi går med i nästa år, men i första hand handlade det om att ge plats på scen för fler och med musik engagera och inkludera unga.

Justine Her

Justine Her gick i våras vidare till Regionfinalen på Kulturkvarteret Kristianstad. På Imagine Pre-Tour/Open Stage Rosengård följde hon med vår Imagine-producent Gustaf Säfström, framförde sina låtar och berättade mer om sin erfarenhet från sammanhanget. Vem är hon? Vi ringde upp för en kort intervju på telefon.

Husni Mahamud och Hanad Hassan i Shiid Life

Shiid Life har sedan 2011 varierat i antal medlemmar, och på grund av studier pausats ett tag. Men grundarna Husni Mahamud och Hanad Hassan kvarstår och den 4 november på Pre-tour Rosengård stod de på scen igen. Vilka är de? Vi träffade dem i Malmö en eftermiddag. Läs hela intervjun här.

Många andra soloprojekt och band deltar: Agnes Salomonsson, Emelie Svensson, Maja Kippel, Felicia Sjöberg, Jewana Alali, Isabelle Stridsberg, Jakob Möllerström, Linnéa Sjöstrand, Jonathan Höghjelm, Sony Rosén Lozada, Victor Ehrnborn, Martin Thulin, Rasmus Wigren, Linus Persson, Oscar Molin Ekenros, William Malmberg, Erik Jönsson, Lisa Bovier, Per Granberg, Johnny Smedberg, Mattias Söderlund, Johan Hultman, Nawar Al Aziz  …

TACK LJUNGBY!

Fint att uppleva er:

  • Emelie Svensson & Maja Kippel
  • Jakob Möllerström
  • Isabelle Stridsberg
  • Led Zixy 
  • Linnéa Sjöstrand
Foto: Younis Muhsen

TACK YSTAD OCH CATCH 22!

Vi ses i Imagine nästa år:

Catch 22 är Jonathan Höghjelm (gitarr och sång) Sonny Rosén Lozada (sång och bas) och Victor Ehrnborn (trummor). Bandet bildade de med hjälp av bandfinder.se för en tid sedan. Sonny bor i Malmö, Jonathan i Eslöv, men ses och repar tillsammans gör de i Ystad, som är Victors hemmaplan. Den 26 oktober framförde de egetskrivet material i genren grunge/punkrock, inspirerat av bland andra Foo Fighters och Nirvana.

PRE-TOUR KRISTIANSTAD

Tack för besöket Kulturhuset Barbacka!

Musik Direkt-finalisten Justine Her och Imagine-producenten Gustaf Säfström besökte Barbacka-Live. Studiefrämjandets öppna scen för lokala band och olika stilar.

Programmet för kvällen såg ut så här:

17.30 – 18.00 Breakout (metal)

18.30 – 19.00 Justine Her (Indiepop)

19.30 – 20.00 Taste Good! (Funk-Rock)

20.30 – 21.00 Lisa Bovier (Indiepop)

21.30 – 22 Herr Gårman (Punk)

PRE-TOUR OPEN STAGE ROSENGÅRD

Tack Rosengårds Folkets Hus!

Vilken fin scen! Tack för en härlig kväll: Shiid life, Justine Her, Nawar Al Aziz, Kifle Zereabruk med flera!

Om UNGA Musik i Syd

UNGA Musik i Syd är Musik i Syds (en av Sveriges största regionala musikinstitutioner) barn- och ungaverksamhet. Vi ser till att så många barn och unga som möjligt i Skåne och Kronoberg får möta skickliga musiker och höra all sorts musik. Via ett producentteam samlar och nyproducerar vi musikprogram för förskolor, skolor, Skapande skola, offentliga scener och festivaler. Vi skapar också speltillfällen för unga musiker så att de själva kan stå på scen. Sedan 2010 driver vi en omfattande utvecklande verksamhet via vårt utvecklingscentrum. Här kopplar vi på forskning, headhuntar nya musiker och jobbar mycket med digitalisering. 

I samarbete med:

Lokal 16 Ljungby
Teater16
Ungdomens Hus Ystad
Kulturhuset Barbacka Kristianstad
Kod för Sverige
Rosengårds Folkets Hus

Med stöd av:

Arvsfonden
Ystads kommun
Kristianstads kommun
Region Skåne

Mer om:

Imagine Skåne-Kronoberg
www.musikisyd.se/imagine

 


Imagine Sweden
www.imaginesweden.se

 

Imagine International/Festival
www.imaginefestival.net

 Songlines
www.songlines.se

 

Kontakt:

Gustaf Säfström
Producent UNGA Musik i Syd
0708-20 58 11 • gustaf.safstrom@musikisyd.se