Musikmaskinen

FÖRSKOLA/SKOLA, 3 ÅR–ÅK 2

Puls, ton och spelglädje

Erik har hittat en märklig låda och har försökt få den att fungera men inte lyckats, då Kristin kommer på besök med sin fiol. Tillsammans med barnen får de fart på maskinen genom att använda sig av musikens viktigaste delar: puls, ton och spelglädje. Och det visar sig vara en musikmaskin! Här avhandlas teman som som räkning, läsning och inte minst hur viktigt det är med en bra kompis! 

Musikmaskinen är framtagen genom kursen Musik i framtidens förskola i samarbete med UNGA Musik i Syd och Musikhögskolan i Malmö. 

Medverkande

Kristin Svensson – fiol, sång

Erik Ask-Upmark – harpa, säckpipa, durspel, skedar

Om oss

 

Erik Ask-Upmark – www.ask-upmark.se

Erik är ursprungligen från Göteborg och har bott i Skåne de senaste 20 åren och är verksam som frilansmusiker på heltid. Jazz, folkmusik och tidig musik är några av inriktningarna för denna multiinstrumentalist och riksspelman som trakterar bl.a. piano, harpa, trumpet, dragspel och säckpipa och turnerat världen över solo och med sina grupper Dråm, Svanevit och Falsobordone.

Kristin Svensson – www.fornfela.se

Kristin är en sångerska med en gedigen utbildning inom både visa och klassisk sång. Fiolen och fiddlan är hennes trogna följeslagare och folkmusiken genomsyrar hennes musicerande. Hon bor i Mariestad och arbetar sedan 12 år tillbaka som frilansmusiker med hela Sverige som arbetsfält. Du hittar henne på musikscener och teaterscener. Alltid med det sceniska uttrycket och kommunikationen som ledstjärna. Hon har även turnerat i bl.a. Rumänien och Burma med Clowner utan gränser.

Tillsammans utgör de en mångsidig, medryckande och flexibel duo där båda har lång erfarenhet av att spela musik med och för barn i många olika sammanhang.

FAKTA

ÅLDER: 3 år–åk 2

PERIOD: HT-18, VT-19

SPELTID: 30 min

MAX PUBLIK: 60 x 2

LOKAL: klassrum, aula, idrottssal

SCENYTA: Fri golvyta, 3 x 3 meter

BYGG-/RIVTID: 60/30 min

PRIS: 6 500 kr

PRODUCENT: Gustaf Säfström

 

KONTAKT

Gustaf Säfström

För frågor om produktionen: 

Tel: +46 (0) 708 20 58 11

PRESSBILDER MED MERA!