Kompis

FÖRSKOLA, 3–5 ÅR

Hur blir man det?

Alvin ska flytta. Hoppas det finns kompisar där som vill som Alvin vill. Alvin vill spela, bara spela. Men Jasmine vill kicka boll, Rosa vill leka med lera, Göte vill snickra och Stig vill ut i skogen. Ingen vill det Alvin vill. Hur ska han då få kompisar? Kompis är en musikföreställning om att leka tillsammans, om att bjuda till och vara en bra kompis. För manus svarar Anna Karin Sersam och Rolf Sersam har skrivit ny musik för trombonens oändliga uttrycksmöjligheter och för duettsång!

Detta är första föreställningen i en trilogi som utgår från kompis-begreppet.
Läs mer om Mera kompis och Bästa kompis.

Anna Karin om Kompis-triologin

Medverkande

Anna Karin Sersam
Stefan Wikström

Om oss

Foto: Lovisa Fey

Stefan Wikström 

Stefan spelar i många olika stilar, allt från medeltida musik till modern storbandsjazz. I Ensemble Mare Balticum spelar han trombon av renässanstyp. Förutom att spela trombon i olika konstellationer, för både barn och vuxna, sjunger han också gärna i många av Musik i Syds produktioner. 

Anna Karin Sersam

Anna Karin är utbildad vid teaterhögskolans mimlinje i Stockholm och har även en förskollärareexamen och är utbildad dramapedagog. I sina föreställningar blandar hon teater med olika uttrycksformer som mim, dockspel, berättande och levande musik. Ofta handlar pjäserna om utanförskap och orättvisor i samhället, men också om saker som ger upplevelser och funderingar. Ibland gör hon karikatyrer för att få det tydligt … och roligt! Anna Karin Sersam kan med enkla uttrycksmedel leverera en lika tänkvärd som underhållande framställning av den värld som är vår. Och lite till …

FAKTA

ÅLDER: 3–5 år

PERIOD: HT-18/VT-19

SPELTID: 40 min

MAX PUBLIK: 50

LOKAL: Samlingslokal eller lekhall

SCENYTA: Fri golvyta, 4 x 5 meter

BYGG-/RIVTID: 60/30 min

PRIS: 6 000 kr för 2 föreställningar i samma lokal samma dag eller 1 offentlig

PRODUCENT: Jesper Hamilton

 

KONTAKT

Jesper Hamilton

För frågor om produktionen:
 Tel: +46 (0) 70 320 58 33

PRESSBILDER MED MERA!