Gunhild Carling & Zoltán Csörsz Trio

Gunhild Carling med Zoltan Csörz trio, foto: Kennet Ruona

FÖRSKOLA/SKOLA, 5 ÅR–ÅK 9

Svindlande instrumentkonster med swing, populärmusik och romsk musik

Får vi lov att presentera … Gunhild Carling och Zoltán Csörsz trio! Här slår vi ihop en världsturnerande stjärna från Stockamöllan med en av Sveriges allra mest anlitade och skickliga trumslagare och hans romska jazztriovänner ända från Ungern och vips får vi en helt ny kombination som slår det mesta av det hittills upplevda. Gemensamt visar de upp sina allra bästa musikaliska sidor i en exklusiv turné skräddarsydd för barn från 5 år och uppåt i både Skåne och Kronoberg.

Snacka om öron- och ögongodis, som kan entusiasmera både barn och vuxna, när svängig swing och populära hits kryddas med Gunhilds många halsbrytande musikaliska nummer och trions uttrycksfulla romska inslag. Har du inte upplevt de här enastående musikerna tidigare? Beställ bums! Här kommer en show utan dess like för alla.

Medverkande

Gunhild Carling – sång, trumpet, trombon, säckpipa, trummor, bas, blockflöjt, harpa, piano, munspel

Zoltán Csörsz trio:

Péter Rozsnyói – piano

Orbán Gyorgy – kontrabas

Zoltán Csörsz – trummor

Om oss

Gunhild Carling – www.gunhildcarling.net

Gunhild, född 7 maj 1975 i Göteborg, är en svensk jazzmusiker och multiinstrumentalist, som utöver sina musikaliska insatser har gjort sig känd för showbetonade instrumentkonster, som att samtidigt spela på tre trumpeter! Hon är också artisten som tagit det svenska folket med storm och kallats ”en av världens tio bästa trombonister” av självaste Bill Clinton. Efter många års turnerande och TV-framträdanden har hon en given plats hos den breda publiken. I sammanhang som Allsång på Skansen, Lets Dance, Digiloo och Stockamöllan Swing har hon hänfört människor. Sväng, inlevelse, jazz, blues, humor och glädje formar upplevelsen vare sig hon sjunger, spelar munspel, trumpet, trombon, säckpip eller något annat av de totalt 20 instrument hon lirar.

Zoltan Csörsz – www.zoltancsorsz.com

Zoltán är född 4 juli 1976 och en av de mest anlitade trumslagarna i Sverige. Som femåring började han spela trummor i Ungern och vann som 9-åring (anmäld av mamman) en internationell talangtävling. Efter flytt till Sverige spelade han i och turnerade många år över hela Europa och USA med progrockbandet The Flower Kings och ingår sedan några år i pianisten Jan Lundgrens trio. De senaste åren har Zoltan spelat med europeiska och amerikanska jazz, pop, rock, hip hop band och musiker som Quincy Jones, Wha Wha Watson, James Moody, Billy Harper, Clark Terry, Scott Hamilton, Jonas Hellborg,Putte Wickman, Jan Lundgren, Lina Nyberg, Magnus Lindgren, Anders Bergcrantz, Bobo Stensson, Ulf Wakenius, Svante Turesson, Jesper Thilo, Karsten Dahl, Nikolai Bentz, Tomas Frank, Ayi Solomon, Daila Faitelson, Lelo Nika, Dogge Doggelito, Papa Dee,Blossom Tainton, Sylvia Vrethammar, Lill Lindfors,LaGaylia Frazier, Jacques Werup, Viktoria Tolstoy, Sharon Dyall, Lill Babs, Lotta Engberg, Danska Radions Big Band och många andra.

Orbán György

Orbán började spela klassisk gitarr vid sex års ålder men bytte som artonåring instrument då han kände att basen var bättre lämpad för hans musikalitet och uttryck. Han är baserad i Ungern och utbildad vid Konservatoriet i Budapest. Idag är han en av Ungerns mest anlitade kontrabasister.

Péter Rozsnyói – www.rozsnyoipeter.hu

Pianisten Péter representerade Ungern både 2006 och 2007 på Montreux Jazz Piano Competition och har sin egen trio i Ungern. Även han är utbildad vid Konservatoriet i Budapest.

FAKTA

ÅLDER: 5 år–åk 9

PERIOD: HT-18, VT-19

SPELTID: 35 min x 3

MAX PUBLIK: 200 x 3

LOKAL: Konserthus, aula, samlingssal

SCENYTA: Fri golvyta, 6 x 4 m

BYGG-/RIVTID: 60/30 min

PRIS: 19 000 kr för 3 skolkonserter i samma lokal samma dag eller 1 offentlig

PRODUCENT: Anna-Carin Fogelqvist

KONTAKT

Anna-Carin Fogelqvist

För frågor om produktionen:

Tel: + 46 (0) 705 92 52 01

PRESSBILDER MED MERA!