Unga Musik i Syd

Musik för, med och av barn och unga (0–21 år) i samarbete med professionella musiker på förskolor, skolor, konserthus, festivaler och en rad andra platser runt om i Skåne och Kronoberg. Drygt 80 000 barn får varje år uppleva våra program. Tillsammans med lokala arrangörer verkar vi för att barn och unga under hela sin uppväxt får uppleva levande musik i form av väl genomtänkta och varierande musikupplevelser. 

gitarrflicka

UNGAs Nyhetsbrev

Mot slutet av varje månad kommer vi ut med ett nyhetsbrev som berättar om vad som sker inom vår verksamhet. Vi går även den här vägen ut med inbjudningar och speciella temabrev.

UNGAS Utbud

Varje år sätter vi ihop ett nytt utbud som vi presenterar på två stora utbudsdagar, en för förskolan och en för skolan, och i vår (tryckta och webbaserade) utbudskatalog.

Utvecklingscentrum

Sedan 2010 har vi, tack vare stöd från Kristianstads kommun och Region Skåne, ett regionalt utvecklingscentrum. UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum är en del av Kulturkvarteret Kristianstad, där vi driver projekt och program i syfte att fördjupa vår verksamhet och tillsammans med andra kulturaktörer, frilansare och forskare utveckla nya arbetssätt och metoder som ska berika barns och ungas möten med den levande musiken. Vi sprider även kunskap och tar fram argument som stödjer ett rikt och varierat musikutbud inom förskola, skola och omsorg.

Förskole-
personalkör

Intresserad eller medlem av någon av våra Förskolepersonalkörer i Kristianstad eller Växjö?

Musik i framtidens förskola

Frilansmusiker? Mer info om vår kurs för frilansmusiker på Musikhögskolan i Malmö här.

MusikA – vår förskoleapp 

Sedan 2015 har vi en app för förskolan som ett komplement till vårt utbud.

YAM Sweden

YAM Sweden är ett nätverk, kopplat till JM Internationals YAMsession, med producenter från hela landet som jobbar med levande musik för barn och unga.  De ses två gånger per år i olika sammanhang för erfarenhetsutbyten och fortbildning.

Imagine Skåne-Kronoberg

UNGA Musik i Syd står bakom musiktävlingen Imagine Skåne och Kronoberg som ingår i Imagine Sweden. Vår Imagine-producent heter Gustaf Säfström.

Songlines

Från 2018 blir vi del av projektet Songlines, som anknyter till Imagine Sweden. Projektet vänder sig till ungdomar på flykt och skapar positiva upplevelser för unga musikutövare och musikintresserade.

Spela för unga

Är du frilansmusiker och vill ingå i UNGA Musik i Syds nästa utbud? Intresseanmälan för nästa års utbud är nu stängd. Besök gärna våra utbudsdagar på Palladium Malmö i januari och mars där vi visar upp utvalda produktioner för höst 2018 och vår 2019.

Offentliga familjekonserter

I samarbete med kommunala arrangörer står vi också bakom en hel del offentliga familjekonserter.

Kontakta UNGA

Vill du komma i kontakt med en producent eller någon annan i vårt UNGA-team?

 

MUSIKA

Ladda ner vår förskole-app MusikA - ett verktyg för dig som mer aktivt vill jobba med musik, rörelse och rytmik i förskolan.

Kompatibel med Android-plattor och telefoner, iPad, iPhone och iPod touch, version iOS 8.0 eller senare.

 

FÖLJ OSS

På Facebook och Instagram berättar vi om allt vi gör.

SE OSS

Klipp från utbudsdagar, konserter, seminarier, utvecklingsprojekt och mycket annat.

LYSSNA

Hör världens mest avslappnande låt! Sök Solisten! - Klassisk musik till 2000-talets barn eller Hur länge ska hon vara död? som vi också varit med och tagit fram.

Mejla oss på lilla_a@musika.se 
HÖR AV DIG

Vi kan bara bli bättre om vi får veta vad du och dina barn tycker och tänker om det vi gör.