Trio Amerise

Nordiska klanger

Träblåstrion består av Ragnhildur Josefsdottir på flöjt, Morten Sønderskov Jensen på klarinett och Lucia Amerise på fagott. De träffades 2011 under sin studietid på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn (DKDM) och hösten 2013 påbörjade musikerna sina diplomstudier som första blåsensemble. Trions medlemmar kommer från Island, Danmark och Sverige. De har spelat konserter i stora delar av Norden samt Tyskland och blev 2014 uttagna till Danmarks Radio P2 kammarmusiktävling.

Trio Amerises vision är att fläta samman musik från Island, Danmark och Sverige med klassisk repertoar och de samarbetar med nordiska kompositörer för att få nyskriven musik tillägnad trion. Det första verket blev färdigställt 2014 av den isländska kompositören Hafdis Bjarnadottir och uruppfördes samma år i den isländska ambassadörens residens.

Utöver detta försöker trion bryta upp med de fasta ramar som finns för klassisk musik. De har under sin studietid arbetat med att finna nya former för konsertupplevelser genom att experimentera med bland annat rörelser och formationer till musiken samt gebom samarbete med andra musiker, ensembler och ljustekniker.

MEDVERKANDE
Ragnhildur Josefsdottir, flöjt
Morten Sønderskov Jensen, klarinett
Lucia Amerise, fagott

PERIOD
10-17 feb 2019

PROGRAM
Jean Sibelius
Svit i A-dur 

Hafdis Bjarnadottir
HIKK!

Signe Lykke
I REMEMBER 4 water sketches for woodwind trio 

Flemming Friis
November

Niels W. Gade
Nordiske tonebilleder op 4

Svea Welander
Preludium för tre blåsare i tre satser

KONSERTLÄNGD
2 x 45 min

PRIS
10.500 kr exkl.moms

PRESSBILD
För tryck
(foto: Hekla Flokadottir)
För webb
(foto: Hekla Flokadottir)