sounds like

sounds like logotyp

sounds like 

En konsertserie för nutida musik

Konsertserien sounds like slår ett slag för nutida konstmusik, där vi med sounds like åker rätt in i vår tid och lämnar den klassiska musiken från 1700- och 1800-talen långt bakom oss. Istället bjuder sounds like på ny musik och griper tag i det som producerats under 1900-talets senare hälft och därefter.

Genom att belysa den nutida musiken och låta den få ta plats, vill vi ta tillvara den höga nivå som Sverige och andra länder har på nutida kompositörer och de artister som specialiserar sig på deras musik.

En konsertserie för nutida konstmusik i Helsingborgs stad faller sig naturligt. Här finns Helsingborgs Kammarmusikförening med sitt starka engagemang och staden har en kulturintresserad och nyfiken publik med Dunkers kulturhus och Konserthuset som etablerade mötesplatser.

Tillsammans med Dunkers kulturhus och Helsingborgs Kammarmusikförening erbjuds en bred repertoar, nya upplevelser och spännande vägar in i den nutida konstmusikens fantastiska värld.

Välkommen till nutiden. Välkommen till sounds like.

Om Dunkers kulturhus

Dunkers kulturhus är en mötesplats för helsingborgare och ett attraktivt besöksmål för konst- och kulturintresserade i Öresundsregionen och Sverige.

Dunkers kulturhus verksamhet berör, förändrar och sätter dina tankar i omlopp. Här är kultur i fokus vilket innebär att du kan uppleva både historik och samtida konst, scenkonst av olika slag, samtal och debatt om stort och smått. Hos oss kan du ta del av olika konstnärliga uttryck och genrer i våra utställningshallar och Helsingborgs kulturarv och historia i våra lokalhistoriska utställningar. Du kan skapa själv och förkovra dig genom bild, musik eller andra media – ung som äldre. För dig som bara vill ta en fika eller äta en god lunch med utsikt över sundet är också det en möjlighet. Kort sagt – här är det alltid nära till en upplevelse.

Om Musik i Syd

Musik i Syd är en musikinstitution i Skåne och Kronoberg med syfte att ge människor tillgång till skapande och levande musikupplevelser. Det är ett kulturpolitiskt uppdrag och del av en aktiv kulturpolitik med målet att göra levande musik tillgänglig även utanför de större städerna. Genom Musik i Syds olika verksamheter får därmed vuxna och barn i regionen möjlighet till kvalitativa musikupplevelser på platser där man annars inte skulle ha möjlighet att producera och framföra liknande utbud.

Om Helsingborgs kammarmusikförening

Helsingborgs Kammarmusikförening drivs ideellt av eldsjälar som brinner för kammarmusik. Att få sitta tillsammans med andra och njuta av dynamiken i den lilla ensemblens spel och få den nära kontakten med musikerna och musiken det är det bästa som finns. Dessutom är det en underbar akustik i konsertsalen på Dunkers kulturhus som gör att musiken kommer dig väldigt nära.

Kontakt

Jesper Hamilton
Producent, Musik i Syd
0703-20 58 33
jesper.hamilton@musikisyd.se

Christel Molin
Koordinator Scenkonst
0722-45 82 91
christel.molin@helsingborg.se