Webbild Göra Söllscher och Mats Bergström

Göran Söllscher & Mats Bergström

Mästarmöte

Två av våra mest folkkära och uppskattade gitarrister – Göran Söllscher och Mats Bergström – strålar samman på scen för första gången på över tjugo år i ett mästerligt möte!

 

Göran Söllscher, som utan tvivel anses vara en av världens ledande gitarrister, har ända sedan genombrottet 1978, då han kammade hem 1:a pris i Concours International de Guitare i Paris, hänfört publik världen över med sitt magnifika spel. Hans repertoar sträcker sig från renässansmusik via de klassiska gitarrkonserterna till nutida musik, ofta specialskriven för honom. Göran är professor vid Musikhögskolan i Malmö, ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien och mottagare av Litteris et Artibus.

 

Mats Bergström är ett aktat namn i musikkretsar långt utanför Sveriges gränser. Efter sin debutkonsert i Wigmore Hall, London och studier vid anrika Juilliard School i New York har Mats både setts och hörts tillsammans med artister som Anne Sofie von Otter, Malena Ernman och Georg Riedel och med topporkestrar som Mahler Chamber Orchestra och London Sinfonietta. Även Mats är såväl ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien som innehavare av Litteris et Artibus.

 

PERIOD 
25 sept–2 okt 2016
24–30 april 2017

PROGRAM 
Anna-Lena Laurin, Fernando Sor, Bo Nilsson och Leo Brouwer

KONSERTLÄNGD 
2 x ca 45 min

PRIS 
20.000 kr exkl. moms

PRESSBILD
Göran Söllscher
För tryck

Mats Bergström
För tryck