Barokksolistene

The nordic sessions

Barokksolistene grundades 2005 av den norske violinisten Bjarte Eike, som också leder ensemblen. Ensemblen är idag erkänd som en av de mest dynamiska och spännande ensembler inom begreppet tidig musik. Med sin virtuosa musikalitet och sitt utomordentliga ensemblespel, strävar Barokksolistene hela tiden mot att nå sin publik, både ny som gammal. Ensemblens förkärlek till att engagera med folkmusik, improvisation, bildkonst, dans och historieberättande, har bidragit till unika konsertupplevelser för utsålda hus runtom i världen. 

The Nordic Sessions hade premiär på Bremen Festival 2021 och är en färgstark och unik show som utforskar kopplingar mellan musik, berättelser, danser och sånger ur den keltiska och skandinaviska repertoaren från 1700-talet. I framförallt Stockholm och Köpenhamn anställdes på den tiden hovmusiker från hela Europa, då de två mest tongivande musikerna var danske Ludvig Holberg och svenske musikern Carl Michael Bellman. 

 

 

Fakta

Ensemble

Period

11-16 april 2023

Medverkande

Bjarte Eike, konstnärlig ledare, violin, hardangerfela och mandolin
Per Buhre, sång och viola
Hans Knut Sveen, tramporgel
Johannes Lundberg, kontrabas och nyckelharpa
Fredrik Bock, barockgitarr och charango
Steven Player, barockgitarr och barockdans

Producent

Pris

26.000 kr. ex. moms

Program

The Nordic Sessions

Övrigt

Här presenteras vår kammarmusikkatalog Legato där vi valt ut produktioner som kammarmusikarrangörer kan beställa till ett subventionerat arrangörspris. Utbudet speglar den enorma bredd som finns inom kammarmusiken och innehåller tidig, klassisk och nutida musik i olika konstellationer. Alla ideella kammarmusikarrangörer i Skåne och Kronoberg är varmt välkomna att beställa ur katalogen. I arrangörspriset ingår resor, hotell samt digitala affischer och programblad med verkkommentarer.

Beställningar ur kammarmusikutbudet 22/23 ska vara oss tillhanda senast den 25 februari 2022. Ni beställer från er regionala musikinstitution. För arrangörer i Skåne och Kronoberg görs därför beställningar av Musik i Syd.

Observera att alla priser i denna katalog är grundpriser d.v.s. 25 % moms tillkommer.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.