Förskolepersonalkör

Fortbildning i körsång för förskolepersonal pågår i Kristianstad sedan 2011 på Kulturkvarteret Kristianstad. Fyra tillfällen per termin träffar personal från förskolor i kommunen körledaren Katarina Nilsson Bremer för att sjunga, lära sig sångteknik och röstvård, men också få djupare insikter i hur man kan använda sång, musik och rytmik som ett pedagogiskt verktyg i förskolans verksamhet. 

INFO VÅREN 2019

Lite annorlunda upplägg blir det i vår, men fortfarande tre träffar. Katarina Nilsson Bremer tar paus och ersätts tillfälligt av rytmikpedagogen Karin Holmström och sångpedagogen Elinor Frykman samt kompetensutvecklingen Sång i förskolan via Kulturnyckeln.

  • Första tillfället var: Fredag 8 februari, 9.00–10.30 i Ateljén på Kulturkvarteret Kristianstad
  • Andra tillfället, anmälan nedan: Fredag 29 mars, 9.00–10.30 i Ateljén på Kulturkvarteret Kristianstad:
  • Tredje tillfället, anmälan via Kulturnyckeln: Mån 6 eller tis 7 maj se mer info här

Endast för förskolepersonal i Kristianstads kommun. Anmäl dig till första tillfället direkt här nedan.

Vid frågor, kontakta Marika Yamoun, kommunikatör UNGA Musik i Syd: marika.yamoun@musikisyd.se

Vi kommer att spara och behandla personuppgifter för att hantera anmälningarna och informera om förskolepersonalkören. För mer information se Musik i Syds personuppgiftspolicy.

KÖRLEDARE VÅREN 2019

Karin Holmström

rytmikkarin

Karin Holmström, alias rytmikkarin, är en klarinettspelande rytmikpedagog som även kan vara katt, höna, dinosaurie, stjärna eller drake. Många barn har mött henne via föreställningarna om Hunden Rund. Med klarinetten i fickan, gitarren på magen och spring i tårna möter hon barn i framförallt mindre storlekar, nu senast i den folkkära musikern Gitte Pålssons konsert ”Ett år, 12 månadssånger och en fanfar!”.

Elinor Fryklund

sångpedagog

Elinor har stor erfarenhet av att undervisa både förskolepedagoger och barn ute på förskolorna och har sedan 2011 varit en del i projekt Rösträtt. Hon arbetar som sångpedagog på kulturskolan i Svedala där man tillsammans med alla förskolor i kommunen startat ett permanent samarbete med förskolekörer, dans, instrumentbygge och musiklek. När hon inte sjunger med barn och ungdomar ses hon i olika konsertsammanhang som sångerska, där opera och operett står i fokus.

Kontakt

UNGA Musik i Syd


Annika Johansson
Tel: 0708-20 58 83

Körledare

Katarina Nilsson Bremer

OBS! Våren 2019 ersätts Katarina tillfälligt av rytmikpedagogen Karin Holmström, rytmikpedagog Elinor Fryklund (datum spikas inom kort) samt fortbildningen Sång i förskolan (via Kulturnyckeln).

Katarina Nilsson Bremer har lett Förskolepersonalkören sedan 2011 och är sedan 2016 även musikpedagog på Malmö Live konserthus. Intresset för körsång tog fart för 35 år sedan och under drygt 15 år har hon lett egna körer med fokus på att våga sjunga.

Med kören vill vi:

  • testa repertoar både för sin egen skull och för barnen på förskolan
  • undersöka hur rösten kan bli en tillgång i livet – hur barnrösten fungerar och vad vet vi om sångutvecklingen hos barn
  • prata om ”förebilder – om hur röster ska låta”
  • konkreta tips på röstvård
  • sann sångglädje!