Scania Consort

Roman i London

event kalender ikon
4 Maj 2019, 19:00
Ort
Lund
Plats
Magle Konserthus
Arr.
Lunds Kammarmusiksällskap

Scania Consort, bildad 2014, är Skånes egen ensemble för tidig musik och utgörs av några av våra främsta barockmusiker – lika hemma på ett stort internationellt konsert- eller operahus som på en liten intim kammarmusikscen. Med makalöst samspel och exceptionell scennärvaro ges alltid publiken oförglömliga musikupplevelser!

Violinisten Fredrik From, konsertmästare i Concerto Copenhagen och Göteborg Baroque, framträder regelbundet med ensembler som Les Ambassadeurs och Drottningholms Teaterorkester. Fredrik har turnerat i USA, Japan, Australien, Brasilien och större delen av Europa. Han kommer ursprungligen från Hässleholm men titulerar sig nuförtiden Malmöbo.

Violinisten Hannah Tibell, flyttade efter 10 år i London tillbaka till Malmö där hon har en framträdande roll i Öresundsregionens musikliv. Hannah är medlem av såväl Höör Barock som Concerto Copenhagen och spelar på en äkta Amati-violin.

Cellisten Judith-Maria Blomsterberg, ursprungligen från Hamburg, Tyskland, studerade barockcello för Jaap ter Linden vid konservatoriet i Haag. Nuförtiden är hon bosatt i Eslöv men spelar regelbundet med barockorkestrar hemma och utomlands, som italienska Ensemble Aurora och Holland Baroque Society.

Lutenisten Fredrik Bock, hallänningen som blev skåning, är även medlem i bland annat Concerto Copenhagen och norska Barokksolistene. Fredrik har specialiserat sig på instrumentet barockgitarr och 2014 utgavs hans soloskiva ”Music for a Queen”, med musik av Michelangelo Bartolotti.

 

MEDVERKANDE
Fredrik From, barockviolin
Hannah Tibell, barockviolin
Judith-Maria Blomsterberg, barockcello 
Fredrik Bock, luta, teorb och barockgitarr