Min önskelista inför julen

2019 närmar sig sitt slut och jag unnar mig en liten stund av reflektion medan solen sakta tar sig upp över horisonten, på väg till Växjö denna tidiga decembermorgon.

Musik i Syds verksamhet är komplex och i den infrastruktur som är vår, skapas varje dag en oändlig mängd trådar som länkar ihop vår egen verksamhet, men som också förenar oss med vår omvärld.

När statistiken från våra verksamheter börjar trilla in i min inkorg blir jag, trots att jag under året som gått varit ute så mycket jag har kunnat och på plats upplevt vår verksamhet, ändå storögd. Så många barn och ungdomar som på olika sätt varit delaktiga i musikupplevelser av de mest skilda slag. Så mycket tankeväckande och hjärtevärmande musikaliska berättelser som spridits från våra scener. Så många nya platser som blivit mottagare av musik av alla de slag och vilken mängd frilansande musiker som vi kunnat engagera för att möta en väntande och växande publik i varje hörna av vårt region, och långt där utöver genom våra digitala kanaler.

Min önskelista inför julen och nästa årtionde är därför ganska modest. Den innehåller egentligen bara önskan att få fortsätta att utveckla det vi gör. Att få förtroendet att bidra till vårt samhällsbygge genom starka och livsbejakande musikupplevelser. 

En infrastruktur tar lång tid att bygga upp, men är så enkel att rasera. Men när kulturen blir jästen i degen och inte strösslet ovanpå, då kan både människor och samhälle fortsätta att växa och utvecklas på riktigt. 

Goda helger till er alla!