Webbild Anna Larsson och Francisca Skoogh

Anna Larsson & Francisca Skoogh

Romanssånger i finstämd dialog

Anna Larssons och Francisca Skooghs samarbete präglas av samstämmighet i vänskap såsom i interpretation och i övertygelsen om att romanssången är ett av de mest betydelsefulla kulturella uttrycken än idag. I programmet presenterar de ett nära möte där de med ett brett känsloregister väcker sångernas berättelser till liv.

 

Hovsångerskan Anna Larsson är en av världens främsta altsångerskor och brukar uppträda på de stora operahusen runt om i världen. Hon är känd inte bara för sina framträdanden utan även för sitt engagemang i konstmusiken och sin breda repertoar som sträcker sig från Bach till nutid. Hon utbildades på Operahögskolan i Stockholm och debuterade 1997 med Mahlers andra symfoni med Claudio Abbado och Berliner Philharmoniker.

 

Anna samarbetar regelbundet med de mest prestigefulla orkestrarna, festivalerna och operahusen i världen och har positionerat sig som världsledande i rollen som Wagners Erda med framträdanden i Berlin, Wien och Salzburg.Hösten 2015 var Anna en av initiativtagarna till konserten Playing for Life i Berwaldhallen där Sveriges främsta orkestrar, körer och solister inom den klassiska musiken samarbetade för att hjälpa människor på flykt i Europa.

 

Francisca Skoogh började redan som tioåring spela piano för professor Hans Pålsson och debuterade som trettonåring med Helsingborgs Symfoniorkester. 1998 vann Francisca det prestigefyllda Solistpriset, som då för första gången delades ut till en pianist, och hon har sedan dess etablerat sig som en av Sveriges främsta konsertpianister.

 

Franciscas inspelningar har fått strålande recensioner. Hennes samarbete med mezzosopranen Malena Ernman resulterade i cd:n Songs in Season, en succé såväl hos kritiker som publik. Hon framträder varje år på nationella och internationella musikfestivaler och har som solist framträtt med orkestrar både i Sverige och utomlands.

PERIOD
30 okt-6 nov 2016

PROGRAM
Alma Mahler, Alexander von Zemlinsky och Richard Strauss

KONSERTLAi??NGD
2 x ca 45 min

PRIS
17.000 kr exkl. moms

PRESSBILD
Anna Larsson
FAi??r tryck

Francisca Skoogh
FAi??r tryck
(foto Richard SAi??derberg)