pernilla_anderssonSir George Martin Music Award 2013 till Pernilla Andersson!

 

Priset, på 100.000 kronor, utdelades årligen i maj månad och sponsrades i sin helhet av Sparbanken Öresund.

 

Gratulationer till Pernilla Andersson från Sir George Martin:

Dear Pernilla,
I would like to offer my sincere congratulations to you in winning the Sir George Martin Music Award. I cannot think of anyone more deserving than you. I like your versatility, being something of an all-rounder myself. You are now pretty much the age that I was when I made the early recordings with The Beatles, a time when I lost myself in the music that we were making. I know you will go on to do great things, and I look forward to hearing of your success in all the many ways that you perform.

Again, my congratulations and warmest regards, George Martin

 

 

Styrelsens motivering lyder:

Med en stark egen vision har Pernilla Andersson gått sin personliga väg, samtidigt som hon med sin breda musikaliska bakgrund kunnat lyfta andra. Hon är lika skicklig bakom mixerbordet som med instrumenten och hon har en självklar närvaro längst fram i strålkastarljuset. Med ett musikaliskt avstamp i den skånska myllan har Pernilla Andersson arbetat fram en unik stil, helt i Sir George Martins anda.

 

Prisutdelning skedde vid en Galakväll, arrangerad av Musik i Syd, på Palladium i Malmö torsdagen den 2 maj kl 19.00. Galakvällen innehöll musikaliska hyllningar till såväl Pernilla Andersson som Sir George Martin.

 

PERNILLA ANDERSSON, uppvuxen i Hässleholm och Kristianstad, är en spännande, nyskapande och respekterad sångerska, musiker och låtskrivare på den svenska musikscenen. Hon är en mångsidig och egensinnig artist som i sin verksamhet nyfiket utforskar världen. Sedan debutplattan My Journey 1999 har hon gett ut sju egenproducerade studioalbum och ett livealbum. 

Pernilla Andersson är också en framstående producent för andra artister. När hon 2002 producerade Svante Thuressons album Nya kickar blev hon den första kvinnliga producenten av en utgivning på ett stort svenskt bolag. Hon har också på egna Sheriff Records gett ut album för bland annat Titiyo och Staffan Hellstrand. 

Pernilla Andersson är en flitigt turnerande artist med åtskilliga liveframträdanden per år. Hon blev känd för den breda publiken genom sin medverkan i Melodifestivalen år 2011. 

För övrigt har Pernilla ett starkt fiskeintresse, är vänsterhänt och blev Ulla Billquist-stipendiat 2011. 

 

Så här kommenterar Pernilla själv priset: 

När jag fick samtalet om att jag blivit tilldelad ”Sir George Martin Music Award” började jag skratta och gråta samtidigt och var tvungen att sätta mej ner. Att bli premierad för att ”verka i hans anda” är nog den största bekräftelsen jag fått i min karriär och jag känner mig oerhört ärad och stolt. För många är nog George Martin så förknippad med The Beatles att man glömmer hur bred han varit genremässigt i sin musikaliska gärning. Han producerade mycket av den engelska popmusik som jag lyssnat på och inspirerats av, t ex Cilla Black. Han är en enorm förebild för mig. 
/Pernilla Andersson

 

http://www.pernillaandersson.com

BLÄDDRA I VÅRNUMRET!

Läs i Magasinets vårnummer
musikisydchannel.se
Prenumerera på
våra nyhetsbrev
Musik i Syd i media
Minnie Marks kommer till Sibbhult

Ett helt unikt gästspel äger rum på Sibbhults Folkets hus på torsdag kväll. Då står…

Minnie Marks till kulturkällaren

På lördag kommer den australiensiska artisten Minnie Marks för en spelning på Kulturkällaren i Alvesta.…