The Way You Look Tonight – The Songs of Dorothy Fields

”I’m in the Mood for Love”, ”On the Sunny Side of the Street”, ”A Fine Romance”: visst får texterna oss att börja nynna på musiken och minnas hur de stora stjärnorna från amerikansk film dansade och sjöng sig fram över vita duken.

Musiken kan vara skriven av 1900-talets mest populära tonsättare men de humoristiska och intelligenta texterna är ofta signerade Dorothy Fields (1904–1974). Textförfattaren och librettisten Fields skrev under sin nästan fem decennier långa karriär över 400 sångtexter och var som kvinna en av pionjärerna inom den amerikanska populärmusiken.

Kvällens konsert ägnas åt pärlorna i hennes imponerande låtkatalog.

Jazzsångerskan Isabella Lundgren flyttade som tonåring till New York för att studera. I stadens musikliv formade hon sin röst och den unika framtoning som gjort henne till den älskade artist hon är idag. 

Carl Bagge arbetar aktivt som både musiker och arrangör. Han har ett brett musikaliskt spektrum och har samarbetat både med Robyn och Ann-Sofie von Otter.

Foto: Elvira Glänte

Medverkande:
Isabella Lundgren, sång
Musica Vitae
Carl Bagge, piano
Dorota Siuda, konsertmästare

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår personuppgiftshantering. Läs mer om hur vi hanterar Cookies och personuppgifter här.