Juleljud med Kronobergarna

Juletid är musikens högtid! Ta en paus i julstöket och samla släkt och vänner till en härlig stund med Kronobergarnas musikkår. Under ledning av Anders Einarsson och med Sara Wåhlin som kvällens konferencier/sångsolist utlovar vi en stämningsfull konsert med jullåtarna du känner igen! Vi gästas även på scen av Kulturskolans blåsorkester.

Kronobergarnas musikkår

Kronobergarnas musikkår bildades år 1988 och är en symfonisk blåsorkester med 40-talet aktiva medlemmar i åldrarna 16-80 år. Orkestern ger i egen regi några konserter per år med såväl underhållningsmusik som mer seriösa verk. I samarbete med kyrkor ges också konserter med sakral musik. Konserterna sker ofta i samverkan med körer eller sång- och instrumentalsolister. Musikalisk ledare och dirigent för orkestern är sedan 2020 Anders Einarsson. Ett mål för för musikkåren är att vara en tillgång för kommunens amatörblåsare och ungdomar. Vi vill att musikkåren är en naturlig fortsättning för de ungdomar som går ut Kulturskolan och önskar en hemvist för sitt fortsatta musicerande i Växjö kommun. Musikkåren är också en hemvist för nyinflyttade musiker eller lite äldre musiker som haft ”instrumentet på hyllan” några år och vill ta upp spelandet igen.

Sara Wåhlin

Sara Wåhlin är sångerskan och artisten som inte låtit sig begränsas av olika genrer eller uttrycksformer. Bl.a. medverkar Sara ofta som solist i SR P1 gudstjänstprogram men också som konferencier vid olika högtider och jubileer. Sara Wåhlins konstnärliga mångsidighet innefattar också musikteater i alla dess former från fars, operett till musical och opera. T.ex. har Sara spelat i ”Lita på mamma”, ”La Cage aux Folles”, ”Vita hästen”, ”Glada Änkan” i Malmö och ”Trollflöjten” med Smålandsoperan. Sara har också medverkat i Kalmar Länsmusiks uppsättning av barnteatern ”Trims, Trams och Trötter” (där hon skrev manus och musik) och Regionteaterns uppsättning av ”Seven”. Sara har hörts som solist i ”Förklädd Gud”, Gospelkonserter och i otaliga konsertsammanhang och är medlem i Stockholmsbaserade vokalgruppen ”RFS” , duon ”Röster i Rörelse” och ”Avtryck” som turnerar i kyrkor i södra Sverige under somrarna och Gospelensemblen Gospel.

Konserten genomförs i samarbete med Musik i Syd, Växjö kommun och Medborgarskolan.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.