INSTÄLLT! Musikriket: Ensemble Mare Balticum & Martin Bagge

Tänk dig att du har råkat hamna på ett gästabud på ett 1400-talsslott i Burgund eller i en engelsk pub under Shakespeares tid! Eller kanske på en bröllopsmiddag hos den svenske adelsmannen Thomas Ihre på 1700-talet. Vad åt och drack man och vilka visor sjöngs? Martin Bagge & Ensemble Mare Balticum har skapat en färgsprakande föreställning med finstämt och fulstämt, med berättelser kring det dignande matbordet – om tidernas bordsskick, dryckesvanor och välsmakande anrättningar från flera århundraden!

Martin Bagge är sångare, musiker, komponist och arrangör som sedan början av 1990-talet har specialiserat sig på den tidiga svenska visdiktningen med utgångspunkt i C.M. Bellman. Hans skivor och föreställningar kryddade med skådespeleri och komik har rönt stor uppmärksamhet runt om i Norden och i Tyskland.

Ensemble Mare Balticum är Musik i Syds ensemble för tidig musik, som framförs på tidstrogna instrument. Ensemblen tillkom 1989 och har sitt namn efter Östersjön – Mare Balticum. Gruppen har gjort mängder av historiska musikföreställningar och konserter för barn och vuxna genom åren.

P.g.a. Corona är turnén dessvärre inställd.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.