Imagine Skåne & Kronoberg – Regionfinal

Kom och upplev morgondagens stjärnor på Imagine Skåne & Kronoberg !

Imagine är en årlig jurybedömd musiktävling för musicerande ungdomar mellan 13 och 21 år inom alla genrer. Det här är ett tillfälle för ungdomar att framträda på en stor scen med professionell och kunnig scenpersonal och samtidigt göra nya musikaliska erfarenheter och bekantskaper. Oavsett nivå, genre och inriktning finns det något för alla. Allt från att för första gången få framträda inför en större publik till att satsa på en karriär som professionell musiker eller låtskrivare. Vinnaren av årets regionfinal får representera Skåne & Kronoberg på riksfinalen i Uppsala 9-10 maj och spela med artister från hela Sverige!

Nu har juryn gjort sitt beslut, och vilket tufft beslut! Speciellt när de alla är så himla fantastiska! ✨ Men imorgon kommer vi att få möta följande line-up i Regionfinalen:
Jack of Clubs // Bondesson Trio // ROSÈ // Agnes Ewerman // WillTech & Love Berggren // Pinya

Konferencier för 2024 – Hugo Olsson!

Hugo Olsson är en artist/låtskrivare från Kattarp utanför Helsingborg. Sedan singeldebuten 2016 har han hunnit med mycket. Låtsläpp, en massa olika typer av spelningar och musikalroller för att bara nämna några saker. Just nu är han aktuell i den nyskrivna musikalen ”ReAct” som kommer sättas upp på Eslövs folkhögskola. Och inte nog med det är han även en gammal deltagare hos oss på Imagine Skåne & Kronoberg!

Jurry för 2024!

Hon besitter en av Sveriges mest unika röster som har bevisats gång på gång när hon har förtrollat svenska folket i tv-rutan under program som – Allsång På Skansen, Bingolotto, Musikhjälpen och när hon vann Idol 2011!

Eldsjälen, kompositören och textförfattaren bakom det progressiva pop/jazzbandet – We Float som turnerat så väl i Sveriges som Europa!
Gruppen har belönades med Sveriges Radios Jazzpris Jazzkatten 2018, i kategorin ”Årets grupp” och i november 2022 släpptes deras tredje album ”Let Go”.
När han inte är producent på UNGA Musik i Syd kan man hitta Patrik som basist i såväl rock/pop/soul- och dansband som i symfoniorkestrar! Och vet ni vad? Han har även varit musikchef för Lundakarnevalen!
Den här bilden är tydligen tagen från ett av hans bästa gig någonsin och vem vet det kanske ni får höra mer om under Delfinalen och Regionfinalen!

Imagine Sweden har sedan starten 1986 varit en viktig och framstående del av unga artisters musikaliska väg framåt och har hjälpt till att bana väg för många av våra största artister, som till exempel Laleh, Malena Ernman, José Gonzàles och inte minst Tusse som senare vunnit både Idol (2019) och Melodifestivalen (2021).

 

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.