Fredrik Lindborg Trio och String Quartet

In the Spirit of Swedish Jazz

Fredrik Lindborg presenterar här musik komponerad av de två svenska jazzgiganterna Georg Riedel och Lars Gullin som med sin musik gav svensk jazz sitt unika sound en given plats på den internationella jazzscenen. Georg Riedel spelade med Lars Gullin i början av 50-talet och deras jazzkompositioner kom att influeras både av klassisk musik och den svenska folkmusiken. Nu har Georg Riedel tagit sig an denna grupp och har komponerat och arrangerat nya stycken till bandet.
Lars Gullins kompositioner har arrangerats Fredrik Lindborg med nya infallsvinklar som lyfter fram gruppens sväng och lekfullhet. Det blir både lättlyssnat och intrikat, vackert och fult.

Bandet släppte 2019 skivan ”a Swedish Portrait” med Gullins musik och har precis gett ut en skiva med Riedels nya musik.

Fredrik Lindborg har spelat musik sedan barnsben och lyssnat ännu längre på de stora jazztitanernas musik. Detta har satt sina spår i hans uttryck som talar direkt till lyssnaren. Hans sound är stort och mustigt, han svänger kraftigt och idéerna tycks aldrig ta slut. Han har tilldelats många priser som till exempel Dompanpriset ”Guldsaxen” och Bert Levin-stipendiet och inte minst Gullin-priset.

Övriga medlemmar i gruppen tillhör några av Europas mest eftersökta musiker och solister.

Medverkande

Fredrik Lindborg – baryton, tenor och sopransaxofon
Martin Sjöstedt – bas
Daniel Fredriksson – trummor
Daniel Migdal – violin
Henrik Naimark Meyers – violin
Ylva-Li Zilliacus – viola
Amalie Stalheim – cello

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.