En kvart från Nygatan 6

Vi skulle göra en serie snabbkonserter för en liten publik på Nygatan 6.  Men nya pandemiriktlinjer kom emellan.  Vi bytte spår – och spelade in dem istället. Nu får du chansen. Varje söndag från 31 oktober till den 19 december släpper vi en ny konsert.

Först ut är Olov Johansson – en av landets främsta nyckelharpister. Med sitt solospel och som medlem i gruppen Väsen har han turnerat i över 30 länder och ägnar mycket tid åt föra sitt musikaliska arv vidare till nya generationer folkmusiker. Han har Zornmärket i guld och har tagit emot fler priser och stipendier än vi kan räkna. Kort sagt – en världsstjärna på besök.

Klockan 15.00 livestreamar vi konserterna på vår Facebooksida och sedan läggs de upp på Musik i Syd Channel, vårt hem för inspelad kvalitetsmusik. Här intill ser du alla konserterna.
Vid två av tillfällena träffas vi också för allspelsstugor. Läs mer på korrofestivalen.se.

I samarbete med Folkmusikföreningen Valshuset. En förening som sedan början av åttiotalet ordnat konserter, spelstugor och danser med såväl lokalt som nationellt etablerade musiker inom folkmusikvärlden. Föreningen får ekonomiskt stöd från Växjö kommun samt statens kulturråd.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.