Duo Julia & Theo

Duo Julia & Theo består av Theo Hillborg, saxofon och Julia Isaksson, piano som träffades 2017 under studietiden vid Royal Academy of Music i London. De vann 2021 års final av Ung & Lovande och har sedan dess utvecklat en stor repertoar och framträtt både i Storbritannien och i Sverige. Duo Julia & Theo strävar efter att tänka lite ”outside the box” och blandar ofta genrer som folkmusik, jazz, klassiskt och modern musik. Så här lät juryns motivering när dom vann:

”Med ett naturligt artisteri som väcker nyfikenhet och vidgar lyssnarnas vyer, bjuder Duo Julia & Theo på musik som rör sig sömlöst mellan genrerna. Framträdandet genomsyras av en charmfull kommunikation musikerna emellan, såväl som med publiken.”

 

Theo Hillborg, saxofon (f. 1996) tog sin kandidatexamen på Royal Academy of Music i London med First Class Honours där han studerade för Simon Haram och Martin Speake. Därefter fortsatte han med en masterexamen på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för professor Christer Johnsson. Som solist har Theo vunnit priser i nationella och internationella tävlingar som exempelvis Stockholm International Music Competition och Polstjärnepriset. Han är medlem i Stockholms Saxofonkvartett, en av Europas främsta ensembler för ny musik. Theo är även rutinerad orkestermusiker och har arbetat med dirigenter som Sakari Oramo, Edward Gardner, Oliver Knussen och Yan Pascal Tortelier och med orkestrar som Kungliga Filharmonikerna och Manchester Camerata.

Julia Isaksson, piano (f. 1996) gjorde sin internationella solistdebut vid 18 års ålder när hon uppträdde för ett fullsatt Laeiszhalle i Hamburg på International Steinway Festival efter att ha vunnit första pris i Steinway Pianofestival i Stockholm 2014. Julia har vunnit pris i flera internationella tävlingar som exempelvis första pris i Feurich International Music Competition i Wien 2016 och andra pris i the Wilfrid Parry Prize 2019. Nyligen har hon även fått andra pris i den prestigefyllda tävlingen Sterndale Bennett Prize 2020. Hon har spelat i Tivolis konsertsal, Göteborgs konserthus och Stockholms konserthus. Julia tog sin kandidatexamen på Royal Academy of Music i London med First Class Honours där hon även går sin mastersutbildning för professor Colin Stone. Hösten 2020 började hon även studera interpretation diplom på Musikhögskolan i Malmö för Francisca Skoogh parallellt med sina studier i London.

Ur programmet:
Chick Corea (1941-2021) – Children’s Songs – Arr. Rob Buckland

Alessandro Marcello (1673-1747) – Adagio och Presto

Gary Carpenter (1951) – Sonata for Alto Saxophone and Piano

Claude Debussy (1862-1918) – Estampes L.100
1. Pagodes

Takashi Yoshimatsu (1953) – Fuzzy Bird Sonata

 

I denna konsert bjuder duon på barocka tongångar av Marcello, Piazzollas finstämda Oblivion och två av jazzgiganten Chick Coreas Children’s Songs.

https://www.musikisydchannel.se/sv/konserter/duo-julia-theo/

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.