Anna Koka 5 Ägg Jag Är Värd I Huset

SLUTSÅLT

Den 8 Maj 2022 återförenades proggbandet och den obskyra Skånegruppen med sin annorlunda musikstil Anna koka 5 ägg jag är värd i huset! För första gången på 47 år på Kulturkvarteret, för att fira återutgåvan  av LP:n från 1975. Och nu den 23 september gör de den enda spelningen i Södra Sverige här på Kulturkvarteret Kristianstad igen.

Anna koka 5 ägg jag är värd i huset jämfördes musikaliskt med den samtida gruppen Philemon Arthur & the Dung, men här kommer de nu med 12 man i ensemblen och betydligt större instrumentering. Det lär bli en härlig musikkväll av det ovanligare slaget.

Återförenandet blev en kväll sent att glömma utifrån flera aspekter, förutom att få höra gruppen spela live efter så lång tid blev det även en riksnyhet efter att bröderna Rolf och Mats Svensson själva på scen hintade att låten ”Om ni tycker jag undviker er” var skrivna av dem två och som är en låt skriven av den legendariska kultduon Philemon Arthur & the Dung. Det gick en susning genom publiken, menade dem vad de sa eller var det ett skämt, så frågan som uppstod var är dessa bröder Arthur Philemon & The Dung eller skojar dem med oss? Det blev stor spekulation i vissa trådar på sociala medier och forum på internet med inslag på radio och SVT.

(Så frågan är får vi svaret nu den 23 September…)

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.