Anders Widmark Trio

Skönt sväng mellan fjärilsförsiktigt och explosivt, med vacker sång och kloka texter som växer varje gång. Så kort och enkelt kan Anders Widmark presenteras.
Anders Widmark

Han har fått Grammis två gånger, är vida uppskattad för sina tolkningar av våra psalmer. Lika mycket soul som jazz. Men framför allt är det musik och texter som vi bär med oss som styrka i det dagliga livet, lika mycket i sorg som glädje. Sett så är Widmark en av våra mest tidlösa och ständigt aktuella artister. Eller som den engelske musikjournalisten Stuart Nicholson formulerat det: ”One of the great pianists of our time.”

På senaste albumet “Hear Me Talkin’ bekräftar Anders Widmark detta i tolv sånger. Det är så enkelt och direkt, så nära att alla som lyssnar får den där sköna gåshuden som bara bra musik kan ge. Kanske är det hans fängslande groove. Kanske är det de kloka tankarna som genomsyrar texterna. Oavsett är känslan att det här behöver vi mer av i denna märkliga värld. Speciellt nu, i dessa turbulenta tider. Då är det medicin med både direkt och långvarig verkan att uppleva Anders Widmark.

Line up: Anders Widmark – piano, sång Tobias Grenholm – bas Simon Liljeblad – trummor

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.