Duo Sisuplatense

Duo SisuPlatense – Från storstaden och asfalten till de finska skogarna.

Duo SisuPlatense består av Juanjo Passo på bandoneon och gitarr och Hedda Heiskanen på violin och piano. De är tangoduon där Finland möter Argentina, Europa och Sydamerika och den röda tråden är såklart tango! Duo Heiskanen-Passo presenterar en unik musikalisk resa som speglar bredden på repertoaren med allt från den traditionella tangon till den konsertanta och dansanta. Europeiska och nykomponerade låtar varvas med berättelser om en genre som lever och utvecklas än idag med ett nytt sound och en ny puls.

Tangomusiken kan med dess melodi, rytmer och klanger uppväcka en stor mängd känslor som ren glädje och lekfullhet, men även nostalgi och melankoli kan också ta sig uttryck. Tangon är en konst som berättar om livet där musiken, dansen, poesin och de vokal-instrumentala tolkningarna utgör själva grundstenarna i ett eget universum med egna miljöer och koder, kroppsspråk, gester, kläder, ordförråd, ritualer och en egen historia.

Luta dig tillbaka och sveps med i tangons olika känslostämningar – från det meditativa till det exalterade och brutala – och låt dess magi föra dig in i musikens hjärta och själ.

Medverkande:
Juanjo Passo – bandoneon och gitarr
Hedda Heiskanen – violin och piano

Pris: 4 500 kronor exklusive moms

Kontaktpersoner

Anna Karlsson

Produktionskoordinator

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.