Anpassade musikmöten

Anpassade musikmöten för barn och unga med funktionsvariationer är ett samarbete med RBU (Rörelsehindrade barn och ungdomar) i Skåne och Musik i Syd men även andra organisationer kring barn med funktionsvarianter kommer att inbjudas att delta i projektet och i våra musikmöten.

RBU och Musik i Syd har genom stiftelsen Signatur fått projektmedel för att fortsätta utvecklingen av anpassade och inkluderande musikproduktioner för barn och unga med funktionsvariationer.

Här anpassas i samverkan med en musikterapeut med hög kompetens inom området, redan existerande musikproduktioner för barn och unga från UNGA Musik i Syds utbud.

Under de första två åren av ett planerat treårigt projekt kommer ett antal musikproduktioner att erbjudas barn med funktonsvarianter på ett antal olika scener och ute på anpassade grundskolor/förskolor i Skåne.

RBU Skåne har en uttalad önskan att göra opera tillgängligt för barnen och huvudmålet är därmed att år tre skapa en operaföreställning speciellt anpassad för målgruppen.

För att ytterligare påvisa vikten av tillgänglighet för alla barn och unga oavsett funktion och hälsa kommer under våren 2024 även en forskare att knytas till projektet. En följeforskare som belyser barnens upplevelser i mötet med musiken.

Kontaktpersoner

Ulrika Gudmundsson Schönberger

Projektledare utvecklingscentrum för Musik i vård • omsorg • hälsa

Porträttbild Anne Udén

Anne Udén

Producent Musik i Vård • Vård • Omsorg • Hälsa (vik.)

Anna Karlsson

Produktionskoordinator

Magnus Karlsson

Kommunikatör

Tina Dahl

Producent Musik i vård • omsorg • hälsa / UNGA Musik i Syd (föräldraledig)

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.