Sånger från gamla Svedala

60-talet var en storhetstid för både Siw Malmquist och Sven Ingvars. Och det är där, på 60-talet, som Pontus Stenkvist börjar sin svenska musikaliska resa. Sedan letar han sig bakåt i tiden till storheter som Edvard Persson, via Snoddas och Thory Bernards.

Programmet innehåller också barndomsminnen och Pontus kåserar om sin uppväxt: ”Jag klär en svunnen tid jag mötte i början på 70-talet till en värld som alla kan minnas. Det blir historier om Sten och Stanleys Juldans och om byns två alkisar: Öland och Gotland. Jag berättar också om min mammas besatthet av Björn Afzelius och min farmors uppväxt på Lugnet i Malmö. Till det har jag fyra vitsar.”

Och ja – det är allsångsgaranti!

Kontaktpersoner

Ulrika Gudmundsson Schönberger

Projektledare Musik i vård • omsorg • hälsa

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår personuppgiftshantering. Läs mer om hur vi hanterar Cookies och personuppgifter här .