Johannes Rostamo

Johannes Rostamo

CELLO, CELLO, CELLO!
Johannes Rostamo intar scenen tillsammans med sina två (!) violoncelli och tar oss med på en resa genom musikens och instrumentets historia med verk från 1600-talet fram till idag. Johannes framför bland annat ett av de allra första verken skrivna för solocello, för att sedan bjuda på musik från varje följande sekel med mästerverk av  Johann Sebastian Bach, Jean Sibelius och Benjamin Britten till helt nyskriven musik av det unga stjärnskottet Jacob Mühlrad – allt skrivet för en ensam cello.

Under konserten får publiken både höra en tidstrogen barockcello med sensträngar och en modern cello som idag räknas till ett av de finaste kvarvarande instrumenten i världen – ”The Magg” byggd av mästaren Antonio Stradivari.

Fakta

Solo

Period

22–29 jan 2023

Medverkande

Johannes Rostamo, barockcello och cello

Producent

Pris

9000 kr. ex. moms

Program

Domenico Gabrielli
Ricercares för cello

Johann Sebastian Bach
Svit nr 2 d-moll BWV 1008

Jean Sibelius
Tema och variationer d-moll JS 196

– paus –

Benjamin Britten
Svit nr 1 op 72

Jacob Mühlrad
Maggid för cello och barockcello

Övrigt

Här presenteras vår kammarmusikkatalog Legato där vi valt ut produktioner som kammarmusikarrangörer kan beställa till ett subventionerat arrangörspris. Utbudet speglar den enorma bredd som finns inom kammarmusiken och innehåller tidig, klassisk och nutida musik i olika konstellationer. Alla ideella kammarmusikarrangörer i Skåne och Kronoberg är varmt välkomna att beställa ur katalogen. I arrangörspriset ingår resor, hotell samt digitala affischer och programblad med verkkommentarer.

Beställningar ur kammarmusikutbudet 21/22 ska vara oss tillhanda senast den 25 februari 2022. Ni beställer från er regionala musikinstitution. För arrangörer i Skåne och Kronoberg görs därför beställningar av Musik i Syd.

Observera att alla priser i denna katalog är grundpriser d.v.s. 25 % moms tillkommer.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.