Jacob Kellermann och Göran Fröst möter skådespelaren Etienne Glaser

En strimma natt

En konsertföreställning där gitarristen Jacob Kellermann och violasten Göran Fröst tillsammans med skådespelaren Etienne Glaser skapar en hoppfull berättelse om natten som förlösare för fantasi och kreativitet. Programmet innehåller musik av bl.a. Benjamin Britten, Lili Boulanger och nyskriven musik av Göran Fröst och Jenny Hettne.

– Det är något med natten och mörkret som frigör något hos oss människor. Förhoppningsvis får varje konsertbesökare tag i något i sig själv under föreställningen och kan lyssna på ett nytt sätt, säger Göran Fröst.

Jacob och Göran är två av Sveriges mest eftersökta kammarmusiker och solister. Jacobs senaste album ”Joaquín Rodrigo – Concierto de Aranjuez and works by Francisco Coll & Pete Harden” som han spelat in tillsammans med Christian Karlsen, London Philharmonic Orchestra och Norrbotten NEO, belönades 2021 med en Grammis. Han är verksam nationellt och internationellt som solist och kammarmusiker och har fått verk skrivna till sig av bl.a. Sofia Gubaidulina och José María Sánchez-Verdú.

Göran Fröst har framträtt som kammarmusiker och solist i de flesta europeiska länder. Mellan 2011 och 2014 var han soloviolast i BBC National Orchestra of Wales och 2016 tillträdde han som soloviolast i Svenska Kammarorkestern. Vid sidan av sin musikerkarriär arbetar han även som kompositör och arrangör och har skrivit musik för orkestrar som Amsterdam Sinfonietta och Kungliga Filharmonikerna.

Tillsammans med skådespelaren Etienne Glaser har duon satt samman den kritikerrosade föreställningen ”En timme natt”, en föreställning i totalt beckmörker som efter premiär genomfört tio slutsålda föreställningar på Teater Giljotin i Stockholm och sedan turnerat över hela Sverige. För Legato skapas nu en ny, konsertant version av föreställningen, ”En strimma natt”.

 

”De spelar på insidan av huden, på insidan av ögonlocken. När Göran Fröst och Jacob Kellermann bjuder in till En timme natt kapitulerar sinnena.”
Sofia Nyblom, Svenska Dagbladet

 

”En timme natt är en kammarmusikaliskt befriande fantasi att kontemplerande och kravlöst sjunka in i.”
Johanna Paulsson, Dagens Nyheter

Fakta

Duo

Period

12-19 mars 2023

Medverkande

Jacob Kellermann, gitarr
Göran Fröst, viola
Etienne Glaser, recitatör

Producent

Pris

18 000 kr. ex. moms

Program

PROGRAM

Manuel de Falla
Suit, ur Nätter i spanska trädgårdar

Benjamin Britten
Lachrymae

Lili Boulanger
Nocturne

Richard Strauss
Morgen

Paus

Franz Liszt
Romance Oubliée

Louis Vierne
Le soir

Jenny Hettne
uruppförande

Astor Piazzolla
Tango suite

Övrigt

Här presenteras vår kammarmusikkatalog Legato där vi valt ut produktioner som kammarmusikarrangörer kan beställa till ett subventionerat arrangörspris. Utbudet speglar den enorma bredd som finns inom kammarmusiken och innehåller tidig, klassisk och nutida musik i olika konstellationer. Alla ideella kammarmusikarrangörer i Skåne och Kronoberg är varmt välkomna att beställa ur katalogen. I arrangörspriset ingår resor, hotell samt digitala affischer och programblad med verkkommentarer.

Beställningar ur kammarmusikutbudet 22/23 ska vara oss tillhanda senast den 25 februari 2022. Ni beställer från er regionala musikinstitution. För arrangörer i Skåne och Kronoberg görs därför beställningar av Musik i Syd.

Observera att alla priser i denna katalog är grundpriser d.v.s. 25 % moms tillkommer.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.