Elin Rombo, Anders Kjellberg Nilsson och Sveinung Bjelland

Skiftande ljus

Hovsångerskan Elin Rombo är en av de mest framgångsrika svenska sångerskorna idag. Hon sjunger på såväl operascener som med orkestrar runt om i Sverige och världen. Elin framträder också ofta som romanssångerska. Under senaste året har hon mottagit Lunds Studentsångförenings solistpris och Svenska Dagbladets Operapris.

Sveinung Bjelland är en av Norges högst aktade pianister, som uppskattas för sin klangrikedom och sitt gedigna musikerskap. Förutom sitt solospel musicerar han ofta tillsammans med Norges mest kända instrumentalister och sångare.

Anders Kjellberg Nilsson är en svensknorsk violinist och 1:e konsertmästare i Kungliga Hovkapellet. Han har uppträtt som solist med samtliga symfoniorkestrar i Norge och är även aktiv som spelande ledare i kammarorkestrar, vilket inneburit längre samarbeten med Kammerorchester Basel och Trondheimsolistene.

Konserten bjuder på ett varierat program med flertalet nordiska kompositörer. Trion musicerar i olika konstellationer under konserten, där de tre instrumenten tar soloplatsen växelvis. De äkta makarna Elin Rombo och Anders Kjellberg Nilsson spelar ofta tillsammans och har nu den stora glädjen att också få musicera tillsammans med Sveinung Bjelland. De brinner alla tre för kammarmusiken och vill med dessa verk och romanser ta publiken in i en magisk värld!

Fakta

Trio

Period

20-27 nov 2022

Medverkande

Elin Rombo, sopran
Anders Kjellberg Nilsson, violin
Sveinung Bjelland, piano

Producent

Pris

20.000 kr. ex. moms

Program

Elfrida Andrée
Svanen (sång, violin, piano)
En vacker höstdag
Vi ses igen
Visa en vårmorgon (sång, piano)
Romans Larghetto (violin, piano)

Lili Boulanger
4 sånger ur Clairières dans le ciel: (sång, piano)
Nr 1. Elle était descendue au bas de la praire
Nr 2. Elle est gravement gaie
Nr 4. Un poète disait…
Nr 5. Au pied du mon lit

Nocturne (violin, piano)

Kaija Saariaho
Changing Light (sång, violin)

PAUS

Maurice Ravel
Sonate Posthume (violin, piano)

Agathe Backer Grøndahl
En Bøn
Lind
Ouverture
Efter en sommerfugl (sång, piano)

Robert Schumann
Arabesque (piano)

Laura Netzel
Hvem styrde hit din väg?
Om min tanke långt från gruset
Din frid, var han en drömgestalt? (sång, violin, piano)

Övrigt

Fotografer:
Elin Rombo: Peter Knutson
Anders Kjellberg Nilsson: Andreas E. Nygjerd
Sveinung Bjelland: okänd

Här presenteras vår kammarmusikkatalog Legato där vi valt ut produktioner som kammarmusikarrangörer kan beställa till ett subventionerat arrangörspris. Utbudet speglar den enorma bredd som finns inom kammarmusiken och innehåller tidig, klassisk och nutida musik i olika konstellationer. Alla ideella kammarmusikarrangörer i Skåne och Kronoberg är varmt välkomna att beställa ur katalogen. I arrangörspriset ingår resor, hotell samt digitala affischer och programblad med verkkommentarer.

Beställningar ur kammarmusikutbudet 22/23 ska vara oss tillhanda senast den 25 februari 2022. Ni beställer från er regionala musikinstitution. För arrangörer i Skåne och Kronoberg görs därför beställningar av Musik i Syd.

Observera att alla priser i denna katalog är grundpriser d.v.s. 25 % moms tillkommer.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.