Duo Anna och Olof

Barock folkmusik från Ö till Ö 

Den gotländska sångerskan Anna Ander ger tillsammans med Olof Ander nytt liv åt folkvisor och lutsånger från 1600- och 1700-talen på instrumenten irländsk och engelsk cittern och viola d’amore. Den folkliga själen möter det aristokratiska hjärtat med traditionella visor och engelska lutsånger. Låt dig dras med i hisnande historier och charmiga berättelser om instrumenten, musiken och texterna. Här samsas välkända pärlor och undangömda skatter från Gotland och de brittiska öarna.

Anna är utbildad i renässans- och barocksång på Musikhögskolorna i Göteborg och London, och har bl.a. studerat för Emma Kirkby och Susanne Rydén. Hon är en sångerska med stor genrebredd och det musikdramatiska intresset har givit henne framstående roller i uppsättningar med bl.a. barockkompaniet Utomjordiska i Göteborg. Musiken har tagit henne på turnéer runt om i Skandinavien, Europa, Japan och USA. Sedan 2012 är hon medlem i Romeo & Juliakören – en musikdramatisk ensemble hemmahörande på Dramaten i Stockholm.

Olof studerade viola och violin på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och på Universität Der Kunste Berlin. Han spelar bl.a. med Drottningholms barockensemble och Drottningholms Slottsteaters orkester. Olof har ett gediget intresse av folkmusik som har lett honom till att även traktera instrumenten svensk mandola samt engelsk och irländsk cittern. Både den klassiska och folkliga musiken har tagit honom på turnéer runt om i Europa.

 

 

 

 

Fakta

Duo

Period

enligt överenskommelse

Medverkande

Anna Ander, sång
Olof Ander, cittern

Producent

Pris

10.000 kr. ex. moms

Program

folkvisor och lutsånger från Gotland och de brittiska öarna

Övrigt

Här presenteras vår kammarmusikkatalog Legato där vi valt ut produktioner som kammarmusikarrangörer kan beställa till ett subventionerat arrangörspris. Utbudet speglar den enorma bredd som finns inom kammarmusiken och innehåller tidig, klassisk och nutida musik i olika konstellationer. Alla ideella kammarmusikarrangörer i Skåne och Kronoberg är varmt välkomna att beställa ur katalogen. I arrangörspriset ingår resor, hotell samt digitala affischer och programblad med verkkommentarer.

Beställningar ur kammarmusikutbudet 21/22 ska vara oss tillhanda senast den 25 februari 2022. Ni beställer från er regionala musikinstitution. För arrangörer i Skåne och Kronoberg görs därför beställningar av Musik i Syd.

Observera att alla priser i denna katalog är grundpriser d.v.s. 25 % moms tillkommer.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.