Cuarteto Quiroga

Exil

Cuarteto Quiroga har etablerat sig som en av de mest dynamiska och unika stråkkvartetterna i sin generation. De har vunnit internationellt erkännande från både kritiker och publik, inte minst för sin distinkta personlighet såsom sin djärva och smått originella inställning till kvartettrepertoaren.

Genom sitt val av namn på kvartetten hedrar de den galiciska violinisten Manuel Quiroga, en av de mest framstående violinisterna i den spanska musikhistorien.

Som vinnare av ett flertal internationella tävlingar (Bordeaux, Paolo Borciani, Genève, Beijing, Fnapec-Paris och Palau-Barcelona), uppträder kvartetten på stora och kända scener runt om i världen. 2018 vann kvartetten The Spanish National Music Prize.

På scen samarbetar de frekvent med musiker såsom Martha Argerich, Veronika Hagen, Valentin Erben, Javier Perianes, Jörg Widmann och Jonathan Brown.

 

Fakta

Kvartett

Period

5-10 oktober 2022

Medverkande

Aitor Hevia, violin
Cibrán Sierra, violin
Josep Puchades, viola
Helena Poggio, cello

Producent

Pris

23.000 kr. ex. moms

Program

Joaquin Turina
La Oración del torero för stråkkvartett op 34

Dmitrij Sjostakovitj
Stråkkvartett nr 8 c-moll op 110

– paus –

Rodolfo Halffter
Ocho Tientos op 35

Alberto Ginastera
Stråkkvartett nr 1 op 20

Övrigt

Här presenteras vår kammarmusikkatalog Legato där vi valt ut produktioner som kammarmusikarrangörer kan beställa till ett subventionerat arrangörspris. Utbudet speglar den enorma bredd som finns inom kammarmusiken och innehåller tidig, klassisk och nutida musik i olika konstellationer. Alla ideella kammarmusikarrangörer i Skåne och Kronoberg är varmt välkomna att beställa ur katalogen. I arrangörspriset ingår resor, hotell samt digitala affischer och programblad med verkkommentarer.

Beställningar ur kammarmusikutbudet 22/23 ska vara oss tillhanda senast den 25 februari 2022. Ni beställer från er regionala musikinstitution. För arrangörer i Skåne och Kronoberg görs därför beställningar av Musik i Syd.

Observera att alla priser i denna katalog är grundpriser d.v.s. 25 % moms tillkommer.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.