Carion Wind Quintet

Den prisbelönta, dansk-lettiska blåskvintetten Carion Wind Quintet är mästare på att ta fram unika och nyskapande kammarmusikupplevelser. Kvintetten hänför publiken med sina noggrant koreograferade och dramatiserade framföranden av både klassiska och moderna verk, där det visuella elementet spelar en central roll och tillför en ytterligare dimension till den traditionella konsertupplevelsen. Carion Wind Quintet har med sin uppfriskande inställning till kammarmusik gett hyllade framträdanden på Europas mest prestigefyllda festivaler som Rheingau Festival, Kissinger Sommer, Beethovenfest Bonn, Bergen Festival och Louisiana Festival.

Carion Wind Quintet bjuder på en omväxlande och spännande repertoar. Ensemblen är väl förtrogen med den klassiska blåskvintettrepertoaren och har därtill uppmärksammats för sina tolkningar av Carl Nielsen, Jan Françaix och György Ligetis.

Fakta

Kvintett

Period

3-6 november 2022 och 8-12 februari 2023

Medverkande

Dóra Seres, flöjt
Egils Upatnieks, oboe
Egīls Šēfers, klarinett
David M.A.P. Palmquist, valthorn
Niels Anders Vedsten Larsen, fagott

Producent

Pris

22.000 kr. ex. moms

Program

CPH22
– Vikingar, minimalism och Carl Nielsen

Trad. visa från Vikingatiden
I dreamt a dream, arr: David. M.A.P. Palmquist

Terry Riley
In C

Renāte Stivriņa
Copenhagen 22 (uruppförande)

Wolfgang Amadeus Mozart
Copenhagen suite, arr: David. M.A.P. Palmquist

Carl Nielsen
Bläserquintett op. 43

Övrigt

Här presenteras vår kammarmusikkatalog Legato där vi valt ut produktioner som kammarmusikarrangörer kan beställa till ett subventionerat arrangörspris. Utbudet speglar den enorma bredd som finns inom kammarmusiken och innehåller tidig, klassisk och nutida musik i olika konstellationer. Alla ideella kammarmusikarrangörer i Skåne och Kronoberg är varmt välkomna att beställa ur katalogen. I arrangörspriset ingår resor, hotell samt digitala affischer och programblad med verkkommentarer.

Beställningar ur kammarmusikutbudet 22/23 ska vara oss tillhanda senast den 25 februari 2022. Ni beställer från er regionala musikinstitution. För arrangörer i Skåne och Kronoberg görs därför beställningar av Musik i Syd.

Observera att alla priser i denna katalog är grundpriser d.v.s. 25 % moms tillkommer.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.